DOLAR 32,5837 0.29%
EURO 35,0582 0.23%
ALTIN 2.456,250,84
BITCOIN %
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

40 Bin Adet Biberiye Fidesi Dağıtıldı

40 Bin Adet Biberiye Fidesi Dağıtıldı

ABONE OL
9 Aralık 2022 14:03
40 Bin Adet Biberiye Fidesi Dağıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay tarım ve orman il müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Biberiye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ gerçekleştirildi.

Projeyle ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Biberiye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ ile Altınözü, Antakya, Dörtyol, Erzin, ve Samandağ ilçelerimizdeki 8 üreticiye 40.000 adet biberiye fidesi dağıtımı gerçekleştirildiği belirtildi.

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ VARLIĞI ARTTIRILACAK

Açıklamanın devamında; “İlimizde, Biberiye bitkisinin tarımı genellikle doğadan toplama şeklinde yapılmakta olup son yıllarda birkaç üreticinin girişimleri sonucunda biberiye yetiştiriciliğine başlanmıştır. İl Müdürlüğümüz, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla çeşitli projeler yapmaktadır.  ‘Biberiye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ni uygulamaktaki amacımız; tarıma uygun arazi niteliğinde olmayan sahalara biberiye bitkisini diktirerek öncelikle bölgede meydana gelebilecek olan erozyonla mücadele etmektir. Ayrıca tarıma çok uygun olmayan bu alanların tarıma kazandırılarak, ilimizdeki tıbbi ve aromatik bitki varlığını arttırmaktır.

Biberiye bitkisi; uçucu yağı özellikle parfüm, kozmetik ve aromaterapide kullanılmakla beraber, suyunun da antiseptik özelliği bulunmaktadır. Bu anlamda kozmetikte kullanılması ile hem üreticinin hem de ilkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.” Denildi.

Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.