DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20762482,75%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
593 Muhtara Teknolojik Destek

593 Muhtara Teknolojik Destek

ABONE OL
29 Temmuz 2022 13:44
593 Muhtara Teknolojik Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi, hizmet sunumunda çözüm ortağı olarak gördüğü Hatay’ın 15 ilçesindeki muhtarlara bilgisayar hediye etti.

Antakya EXPO alanında gerçekleştirilen bilgisayar teslim töreninde çalışmalarında kolaylık sağlamak ve vatandaşlara hizmeti daha hızlı ulaştırmak amacıyla HBB Başkanı Lütfü Savaş tarafından 593 muhtara bilgisayar hediye edildi.

EXPO amfitiyatrodaki törende konuşan Başkan Savaş, görev süresi boyunca muhtarlara her zaman değer ve destek verdiğini belirtti. Görev süresince Hatay’ın 15 ilçesine eşit hizmet verme gayesi ile hareket ettiğini ifade eden Lütfü Savaş, muhtarlardan çok büyük destek gördüğünü açıkladı.

SAVAŞ HATSU’NUN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU AÇIKLADI

Savaş, HATSU’nun içinde bulunduğu durumu muhtarlarla paylaştı. HATSU’nun ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu açıklayan Savaş, “Büyükşehir olarak HATSU’ya ayda 25-30 milyon destek vermezsek HATSU’nun su verme şansı sıfır. Sadece elektrik faturası 36 milyon lira. Bakım, onarım, vergiler, maaşlar, geçmişten kalan borçlar ve bugüne kadar aldığımız krediler gibi birçok gideri ödeyemeyecek durumda. Büyükşehir olarak destek vermeseydik HATSU 3-4 yıl önce iflas etmişti” açıklamalarında bulundu.

Lütfü Savaş, Hatay’da yaşayan Suriyelilerden bahsederek “Yaklaşık 12 yıldır Suriyeli misafirleri ağırlıyoruz. Bu sebeple daha fazla su harcanıyor, kanalizasyon, çöp üretiliyor, sokaklar kirleniyor, parklar ve yeşil alanlar işgal ediliyor. Bütün bunlar belediyelere fazlasıyla yük oluyor. Ancak bu ekstra masraflar ve misafirler için bize bir kuruş para gelmiyor” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Savaş, altyapı çalışmalarında kullanılan malzemelerin fiyatlarının hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Fiyatların artmasıyla bazı müteahhitlerin sıkıntı yaşadığını belirtti. Hatay’daki ulaşımı rahatlatmak ve güvenilir hale getirmek için beton asfalt çalışmalarına devam ettiklerini fakat maliyetin her geçen gün arttığını belirten Başkan Savaş, “1 kilometrelik asfaltın maliyeti 3 milyon lira. Bununla birlikte işçilik gideri ve birçok detayı var. Bir aylık süreç içerisinde 80 milyon liralık asfalt yaptık” diyerek çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Törende konuşan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, şehrin hak ettiği değeri iktidar tarafından görmediğini ve Suriye’deki savaştan çok olumsuz etkilendiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Savaş ve beraberindekiler muhtarlara bilgisayarlarını hediye etti.

Törene Lütfü Savaş ile beraber CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Teşkilat Başkanı Turan Süme, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, HBB idarecileri ve 593 muhtar katıldı.

EXPO ALANINA HAYRAN KALDIK

Törende hazır bulunan Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü Antakya EXPO alanına hayran kaldığını söyledi. Muhtarlar adına Lütfü Savaş’a teşekkür eden Gülcü, ayırım gözetmeksizin şehrin her bölgesine eşit hizmet veren Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Alanda ayrıca Hatay Muhtarlar Derneği 4.Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yeni yönetim kurulunun da açıklandığı toplantıda dernek başkanı Gülcü desteklerinden ötürü Başkan Savaş’a plaket takdim etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.