DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
Hatay
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağ Örme ve Donatımı Atölyesi Açıldı

Ağ Örme ve Donatımı Atölyesi Açıldı

ABONE OL
25 Aralık 2021 10:21
Ağ Örme ve Donatımı Atölyesi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol ilçesinde Ağ örme ve donatımı atölyesi açılışı törenle yapıldı. Bölgenin deniz ve iç sular açısından zengin kaynaklara sahip iken, balıkçılık sektörünün istihdam bakımından kadınların dahil olmadığı bir sektör olduğu bilinmektedir. Bölgemizde kadınların iş gücüne katılımını sağlamak amacıyla Hatay Tarım Orman İl ve İlçe Müdürlüğü personellerince kadın kursiyerlere Ağ Örme ve Donatımı kursu verildi.

Ağ Örme ve Donatımı Projesi kapsamında kadınların bölge ve ev ekonomisine katkılarının devamlılığı için Hatay Tarım Orman Müdürlüğü ve İskenderun Deniz Ticaret Odası işbirliği ile yapılan Ağ Örme ve Donatımı Atölyesi faaliyetine başlamıştır. Faaliyet başarı ile sonuçlanarak atölyenin açılışı gerçekleşmiş olup atölye içerisinde 13 kadın kursiyerimiz aktif olarak ağ örme ve donatımını yapmaktadırlar. Bu kapsamda açılan Ağ Örme ve Donatımı Atölye açılışına; Dörtyol İlçe Kaymakamı Aydın Ergün, Hatay Tarım Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Dörtyol İlçe Müdürü ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü, İskenderun Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birlik Başkanı katıldı.

Atölye açılışı ile Su Ürünleri sektöründe kadınlarında yer almasını sağlayarak fırsat eşitliği ve konularında uzmanlaşmalarına devam etmeleri sağlanmış, kadınlar istihdama kavuşturularak aktif ağ örme çalışmalarına ticari boyut kazandırıldı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.