DOLAR 32,2328 0.07%
EURO 35,3197 0.23%
ALTIN 2.511,750,46
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağaçlar Hatay’da Dikilmezse Bağış İade Edilecek

Ağaçlar Hatay’da Dikilmezse Bağış İade Edilecek

ABONE OL
13 Ekim 2023 13:02
Ağaçlar Hatay’da Dikilmezse Bağış İade Edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hafta başında Antakya İlçesine bağlı Kışlasaray Mahallesinde Çiçek Apartmanı bahçesinde inşaat kepçesiyle talan edilen ağaçlar sonrası ilgili firmanın Tema Vakfına fidan bağışında bulunması ile ilgili haberler karşısında Tema vakfı yönetimi bir basın açıklaması yaptı.

Buna göre yapılan bağışların Antakya’da fidan dikimi için kullanılacağı aksi takdirde bağışın ilgili firmaya iade edileceği açıklandı.

Tema Vakfı açıklamasında ağaçların katedildiği gün akşam saatlerinde bir açıklama yapılmaksızın internet üzerinden vakfa bağış yapıldığı ancak durumun anlaşılması üzerine Vakfın firma ile iletişime geçerek fidan bağışlarının Antakya’da bir sahada kullanılmasını istediğini bildirildiği belirtildi.

Tema Vakfı yönetimi ilgili firma ile yaptığı görüşme sonrası bağışlanan ağaçların Hatay’da dikilmesi yönünde mutabakata vardıklarını açıkladı.

HATAY VALİLİĞİ ÇANAKKALEYE BAĞIŞ YAPILDIĞINI BİLDİRMİŞTİ

Hatay Valiliği’nin, enkaz kaldırma ekiplerinin bir binanın yıkımı sırasında etrafındaki ağaçları sökmesine ilişkin açıklamasında ilgili firmanın toplamda 100 bin lira değerindeki 2 bin ağaç fidanının Çanakkale ağaçlandırma sahalarına dikilmek üzere TEMA Vakfı’na bağışlandığını bildirmişti.

“BAĞIŞIN NEDEN YAPILDIĞINA DAİR TARAFIMIZA AÇIKLAMA YAPILMAMIŞTIR”

TEMA, açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Kışlasaray Mahallesi’nde enkaz kaldırma işlemleri devam ederken Çiçek Apartmanı önündeki iki ağacın kepçe ile yok edildiği ve ilgili firmanın TEMA Vakfı’na fidan bağışı yaptığı yönündeki haberleri dün gece geç saatlerde üzülerek öğrendik. Fidan Bağışı, akşam saatlerinde web sitemiz üzerinden elektronik olarak yapılmış ve sistemden otomatik olarak elektronik sertifika iletilmiştir.

Bağış yapan firma, öncesinde bizimle iletişime geçmemiş, bağışın neden yapıldığına dair tarafımıza herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Durumun anlaşılması sonrasında ilgili firma ile iletişim kurularak bağışın Hatay’da yapılacak ağaçlandırma çalışmaları için kullanılması konusunda mutabakat sağlanmıştı. Aksi durumda vakfımıza yapılan bağışın iade edilmesinin planlandığını da bildirmek isteriz.” Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP