DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amasya İlkokulundan Hatay’a Yardım

Amasya İlkokulundan Hatay’a Yardım

ABONE OL
23 Şubat 2024 11:24
Amasya İlkokulundan Hatay’a Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amasya’da bulunan Mehmet Varinli İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Hatay’da yaşanan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde toplanan bağışlarla hazırlanan yardım paketleri, Samandağ ilçesindeki depremzedelere gönderildi. Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu anlamlı hareketini takdirle karşılayarak, yardımların devam ettiğini vurguladı.

Amasya’daki ilkokul öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’daki öğrencilere çeşitli hediyeler gönderdi. Mehmet Varinli İlk ve Ortaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan depremzede öğrencilere yardım eli uzattılar. Kampanya kapsamında toplanan bağışlarla, ayakkabı, giyim ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardım paketleri hazırlanarak depremzedelere ulaştırıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, öğrenci ve öğretmenlerin bu insani hareketinden dolayı gurur duyduklarını belirtti. Türkmen ayrıca, Amasya’daki okulların deprem bölgesine yardımlarının devam ettiğini ifade etti. Öğrencilerin, depremzedelerin ihtiyaçlarını belirleyerek harekete geçtiklerini ve yardım paketlerini hazırladıklarını söyledi.

Türkmen, “Arkadaşlarımız, oradaki yavrularımızın en çok neye ihtiyacı olduğunu öğrenerek, tüm velilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımlarıyla hediye paketlerini hazırlamışlar. Malumunuz iklim de biraz sert, kış şartları devam ediyor. Ayakkabı, giysi ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri hazırladılar. Biz yardım ve beraberlik duygusunu yaşayan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Okul öğretmenlerinden Müberra Şahin ise deprem bölgesindeki çocukları düşünerek veli, öğrenci ve öğretmenler olarak birlikte bir kampanya düzenlediklerini belirtti. Şahin, “Kampanyamızda aslında 400 öğrencili bir okulda 100 öğrenciyi hedeflemiştik ama 200 öğrenciyi geçtik. Katılımdan çok memnunuz, biz zor günlerde birbirini destekleyen bir milletiz. Çok güzel oldu çocuklarımızın ayakları ısınırken biz de burada mutlu olacağız.” dedi. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.