DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075200-1,31%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atıl Toprak Kalmasın!

Atıl Toprak Kalmasın!

ABONE OL
7 Haziran 2021 10:03
Atıl Toprak Kalmasın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın beş ilçesinde ‘Goji Berry (Kurt Üzümü’ fidan dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 2021 Yılı Tarımsal Üretimin Artırılması Projeleri doğrultusunda Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi koordinatörlüğünde hazırlanan “Atıl Toprak Kalmasın; Goji Berry İle Canlansın” adlı proje kapsamında Defne, Antakya, Altınözü, Belen ve Yayladağı İlçelerinde toplamda 17 çiftçi, 30 dekar alanda bahçe tesisi edebilmeleri için 6600 adet Goji Berry (Kurt Üzümü) fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Avni Hatay ve Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt katıldı.

Uygulanan Projede uygun iklim özelliklerine sahip ilçelerde 15 çiftçiye 1 dekardan az 5 dekardan fazla olmamak üzere toplamda 30 dekarlık alanda bahçe tesisi hedeflenmiş ancak çiftçi taleplerinin fazla olması ve daha fazla alanda yetiştiriciliğin artması için 17 çiftçiye 30 dekar alanda toplamda 6600 Goji Berry (Kurt Üzümü) fidanı dağıtıldı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi koordinatörlüğünde hazırlanan 2021 Tarımsal Üretimin Artırılması Projeleri İl Müdürlüğünde görevli Proje Koordinatörleri Ziraat Mühendisi Arzu Kurt ve Ziraat Yük. Mühendisi Haluk Sert tarafından İlçe Müdürlüğü personellerine yapılan toplantı ile anlatıldı.  Ayrıca “Atıl Toprak Kalmasın; Gojiberry İle Canlansın” adlı projesi kapsamında eğitim yapıldı. Goji Berry Yetişticiliği lifleti hazırlanarak çiftçilere dağıtıldı.

Uygulanmakta olan projeler İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından takibi yapılarak sürdürebilirliği gerçekleştirileceği kaydedildi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.