DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22330731,74%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Binalar Patlayıcı Kullanılarak Yıkılıyor

Binalar Patlayıcı Kullanılarak Yıkılıyor

ABONE OL
22 Ağustos 2023 14:06
Binalar Patlayıcı Kullanılarak Yıkılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da, birçok bina patlayıcı kullanılarak yıkılıyor. Son olarak ağır hasarlı 14 katlı 2 binanın yıkımı, patlayıcı kullanılarak yapıldı.

Patlayıcı kullanılarak yapılan yıkımlar diğer binaların sarsılmalına neden oluyor. Vatandaşlar kendi kendine yıkılacak durumda olan ağır hasarlı binaların yanında yapılan bu işlemi doğru bulmuyor. Ayrıca yıkım esnasında çıkan toz bulutunun sağlığı ciddi anlamda tehdit ettiği vurgulanıyor.

Kent merkezi ve bazı ilçelerde, 6 Şubat’ta meydana gelen afet nedeniyle ağır hasar alan yapılardaki çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, yıkım kararı verilen merkez Antakya ilçesi Günyazı Mahallesi’ndeki 14 katlı 2 binanın çevresinde, ekipler tarafından önlem alındı.

PATLAYICI KULLANILARAK YAPILAN YIKIMLAR KORKUTUYOR.

Yıkım işleminin, dinamit kullanılarak kontrollü şekilde gerçekleştirildiği ifade edilirken, vatandaşlar ise son bir ayda patlayıcı madde kullanılarak yapılan yıkımların kontrollü olmadığını ve tedirginlik yarattığını, ayrıca diğer binalara zarar verdiğini ifade etti. Ağır hasarlı binaların yanında yapılan yıkım nedeniyle diğer binaların sarsıntıyla yıkılabileceği ve çıkan toz bulutunun büyük bir risk oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar yetkililerden konuyla ilgili çalışma başlatmasını talep etti.

Çalışmaların ardından kamyonlara yüklenen molozlar, enkaz döküm alanlarına taşındı. Kenan Cengiz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.