DOLAR 32,4720 -0.08%
EURO 34,7758 -0.62%
ALTIN 2.441,400,23
BITCOIN %
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

BU İNTİHARLAR NEDEN?

BU İNTİHARLAR NEDEN?

ABONE OL
5 Şubat 2022 11:11
BU İNTİHARLAR NEDEN?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik problemleri derinden hisseden başlıca iller arasında yer alan Hatay’da, işsizlik her geçen gün artarken, intihar girişimi vakalarında da artış gözlemlendi. Son olarak geriye kalan 48 saat içerisinde 5’in üzerinde intihar girişimi vakası, polis ekiplerinin ikna çabaları sonucunda engellendi. Ballıöz’de yamaçtan atlayarak intihar eden bir vatandaş ise ağır yaralandı.

VAKALARA KARŞI ÖNLEM ALINACAK MI?

Hatay’da genel olarak ekonomik sıkıntı ve işsizlik nedeniyle intihar girişiminde bulunan vatandaşların artması, kentte paniğe neden oldu. Geriye kalan iki gün içerisinde Hatay’ın birçok ilçesinden intihar ihbarları gelirken, korkulan sonuçlar polis ekiplerinin ikna çabalarıyla engellendi. Nitekim şartların giderek zorlanması nedeniyle artık bir çözüm bulunması ve intihar girişimlerinin önüne geçilmesi istendi.

İŞSİZLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Hatay’da artarak devam eden Suriyeli nüfusu, işsizlik sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Yarı maliyetle çalışan Suriyeli personelleri tercih eden işletme patronları nedeniyle işsiz kalan birçok vatandaş hem işsizlikle hem de ekonomik problemlerle boğuşuyor. Bu durumu kaldıramayan bazı vatandaşlar ise cinnet geçirerek intihar etmeye kalkışıyor. İşsizliğin önüne geçilmesi açısından Hataylı yetkililerin bir an önce planlama yapmaları gerektiği ise gözler önüne seriliyor. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.