DOLAR 32,2226 -0.07%
EURO 34,6530 -0.08%
ALTIN 2.396,110,13
BITCOIN %
Hatay
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklarımız İçin Çaba Sarf Ediyoruz

Çocuklarımız İçin Çaba Sarf Ediyoruz

ABONE OL
27 Nisan 2024 11:30
Çocuklarımız İçin Çaba Sarf Ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukların 2071 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde neler yaşanacağını, milletin o günlerde nasıl bir konumda olacağını hayal ettikleri konuşmalarına yer verilen tarihi Birinci Meclis binasındaki temsili “23 Nisan 2071 Özel Oturumu”na katıldı.

Buradaki sözlerine, “Burada konuşmak Meclis’te konuşmaktan daha zormuş.” diyerek başlayan Tekin, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, tarihi Meclis binasında çocuklarla sabah 23 Nisan 1920 oturumunu, öğleden sonra da 2071 oturumunu düzenlediklerini ve bunun iki ana amacı olduğunu anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığının, ülkenin hangi zorluklarla kurulduğu, ülkeyi kuranların ne tür fedakarlıklar yaptığı, nasıl büyük yapılarla, büyük güçlerle mücadele ettiği, ataların sahip olduğu vatanseverlik, millete hizmet şuuru, ülkeyi korumak için nasıl davranılması gerektiği konusunda genç kuşakları yetiştirme görevi bulunduğuna işaret eden Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirdikleri ilk oturuma ilişkin simülasyonun bu görevi yerine getirmek amacıyla yapıldığını aktardı.

Kendilerine emanet edilen çocukları, referans değerler etrafında yetiştirirken bir yandan da içinde yaşanılan dünya için gerekli donanıma sahip yetişmelerinin de görevleri olduğunu anlatan Tekin, şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığı olarak hem geçmişimizi unutturmamaya çalışıyoruz hem de çocuklarımızın, bize emanet bırakılan bu vatana sahip çıkabilmeleri için en iyi şekilde yetişmeleri için çaba sarf ediyoruz. Oturumumuzda, yaklaşık 50 yıl sonra milletvekili olacak, olmasa bile toplumun sorumluluk sahibi bir ferdi olacak arkadaşlarımızın ülke meselelerine, milletin sorunlarına duyarlı, saygılı bir şekilde yetişmesi ve çözüm üretebilmesini ele aldık.”

Kendisinden önce söz alan çocukların ülkenin bugün olduğu gibi belki 50 yıl sonra da ana tartışma konularından olacak belli başlıklar hakkında kanaatlerini ortaya koyduklarını dile getiren Tekin, bu deneyimin onların bundan sonraki yaşamlarında da etki bırakacağını, ülkenin sorunlarına karşı daha duyarlı yetişeceklerine inandığını ifade etti. Doğanay Yiğitoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.