DOLAR 32,2656 0.13%
EURO 35,2374 0.25%
ALTIN 2.506,950,26
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem Bölgesi Zamlardan Muaf Tutulamaz Mıydı?

Deprem Bölgesi Zamlardan Muaf Tutulamaz Mıydı?

ABONE OL
17 Temmuz 2023 12:29
Deprem Bölgesi Zamlardan Muaf Tutulamaz Mıydı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar güne yine, yeniden zamlarla başladı. En çok akaryakıt ve ekmeğe yapılan zamdan etkileneceklerini ifade eden vatandaşların merak ettiği soru ise şu; “On binlerce hayatın yok olduğu, yuvaların yıkıldığı, iş olanağının da olmadığı, özellikle yok olan il Hatay ve deprem bölgesinin diğer illeri neden bu zamlardan muaf tutulmadı?”

HATAYLI VATANDAŞLAR SORUYOR!

Şehirlerin, ülkelerin tabiri caizse tüm dünyanın yardımına koştuğu asrın felaketini yaşayan deprem bölgesi, maalesef hala normal hayatına dönmedi. Yağan yardımlardan da faydalanmadıklarını ifade eden vatandaşlar yetkililere seslendi.

İŞİMİZİ, YUVAMIZI, HER ŞEYİMİZİ KAYBETMİŞKEN, ZAMLARLA NASIL BAŞA ÇIKACAĞIZ?

Hataylı vatandaşlar, haber ekibimiz vasıtasıyla devlet erkânına bazı sorular yöneltti:

-“Hatay halkı neden yetim bırakıldı?

-Şantiye alanına dönen ve yok olan koca bir il içinde bizi ölüme mi terk ettiniz?

-Hala ser sefil bir şekilde yaşamaya çalışırken, işimizi yuvamızı her şeyimizi kaybetmişken, durdurulamayan zamlarla nasıl başa çıkacağız?

-Bize yapılan yardımlar nerede? Hala enkazlar içindeyiz ve hiçbir şey değişmedi!

-Depremzedeler yapılan zamlardan muaf tutulamaz mıydı?”

Üst Üste Gelen Zamlardan Ekmek De Etkilendi

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 7 TL’den satışa sunulacağı belirtildi. Artan maliyetler nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğunu duyuran Hatay Fırıncılar Odası Başkanı Nasrettin Bucak, 210 gram ekmeğin 7 TL’den satışa sunulacağını dile getirdi.

210 Gr Antakya Simit ve Pekmezli Simit fiyatı da yeni zam ile beraber 7 TL oldu.

Akaryakıtta ÖTV Arttırıldı Dev Zam Geldi

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında artışa gidildi. Bazı Mallara Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylelikle, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı toplamda 7,52 lira, 98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi ise litre başına 7,99 lira olacak.

Motorinin litresi üzerinden 7,05 lira, LPG otogazda da 5.77 lira ÖTV alınacak. Kararla, ÖTV tutarları motorinde ve benzinde litre başına 5 lira yükseltilmiş oldu. Düzenlemeden önce benzinden litrede 2,52 TL, motorinden 2,05 TL ÖTV alınıyordu. Bu artışların benzin ve motorinde pompa satış fiyatına yansımasın KDV’si ile birlikte 6 lirayı buldu. LPG’deki artış ise 5 lira oldu. ÖTV artışından sonra akaryakıt fiyatları gece geç saatlerinse güncellendi. Benzinin litre fiyatı 35,90 liraya, motorin 33,18 liraya yükselirken, otogaz 15.91 lira oldu. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP