DOLAR 32,2451 0.12%
EURO 35,0993 0.23%
ALTIN 2.505,170,20
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem Kayıpları Bulunsun!

Deprem Kayıpları Bulunsun!

ABONE OL
4 Eylül 2023 11:19
Deprem Kayıpları Bulunsun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asrın felaketi sonrasında hala bulunamayan kayıp vatandaşlarımızın bir an evvel bulunması kayıp aileler arası dayanışma sağlanması amacı ile tam gaz çalışmalarına devam eden Deprem Mağdurları Ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ni CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ziyaret etti.

Deprem Mağdurları Ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Kaban, Yönetim Kurulu ve Üyelerin büyük çoğunluğunun hazır bulundukları programda kayıp yakınları Milletvekili Kara’ya kayıpları ile ilgili bilgiler verdiler.

6 Şubat tarihinden bu yana yaşadığı acı yüzüne yansıyan dernek üyesi Esra Bulanık Turan yaptığı bilgilendirmesinde; ”Kız kardeşim Ayşe Kahraman, Eniştem Muhammed Kahraman ve Yeğenim Feride Duru Kahraman Akevler mahallesi Ayşe Fitnat Hanım caddesi Tartıcı 1 apartmanında ikamet ediyorlardı. Yaşanan felaket sonrasında bir umut onlara ulaşabiliriz düşüncesi ile enkazı tırnaklarımız ile kazıdık resmen. Arama çalışmaları ve enkaz kaldırma çalışmaları sona ermesine rağmen hiç birini bulamadık ulaşamadık canlarımıza. Aynı binadan 8 kişi daha kayıp. Biz onların bulunacağı ümidi ile yaşıyoruz. Kimsesizler mezarlığını ve çevre illerdeki morglara çok baktık ama şuana kadar kayda değer bir bilgi yok elimizde. Yaşadıkları şok ile hafıza kaybı yaşamış olabilirler veya bilinçleri kapalı olabilir. Lütfen bizlere yardımcı olunsun biz başka bir şey istemiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Deprem Mağdurları Ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Kaban kendilerini ziyaret ederek acılarını dinleyen CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’ya teşekkür ederek Kayıpların bulunması için bilgiler verdi.

Başkan Kaban; Kayıplar için devlet yetkililerinin bir çözüm bulmasını, hastanelerde yoğun bakımda yatan hastalar varsa onların DNA veya parmak izlerinin alınması, sevgi evlerindeki çocuklardan DNA alınıp yakınlarına teslim edilmesi, mezarların tekrardan açılmasını ve Moloz yığınlarında bilir kişiler tarafından insan bulgusu arama yapılması talebinde bulunuldu.

KARA: BİR KARANLIK İÇİNDE YAŞAMAK ZORUNDA KALDIK!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara konu ile ilgili yaptığı açıklamasında: “Hatay’da depremden sonra tecrübe ettiğimiz en yıpratıcı süreçlerden birisi, kayıplar konusunda yaşandı. Enkaz altından sağ çıkan yakınlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından götürüldüğüne, yardım bahanesiyle birtakım yapılar tarafından alıkonulduğuna dair iddialardan söz ediliyor. Tek gerçek, yüzlerce ailenin yakınlarına dair hiçbir sağlıklı bilgi alamadıkları bir karanlık içinde yaşamak zorunda kaldıkları.

Bu karanlığın dağıtılması için, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği ziyaretimizde, dernek başkanı Selahattin Kaban ve dernek yönetim kurulu ile kayıplar konusunu görüştük, çözüm önerilerini ele aldık.” dedi. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.