DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061,67%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depremde Neredeydiniz? Toplanan Yardımlar Nerede?

Depremde Neredeydiniz? Toplanan Yardımlar Nerede?

ABONE OL
11 Şubat 2024 12:57
Depremde Neredeydiniz? Toplanan Yardımlar Nerede?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal medyalarda çarpıcı açıklamalarda bulunan deprem döneminin Çevre ve şehircilik bakanı şimdi ise Ak Parti İBB Adayı Murat Kurum, Muhalefetin Hatay üzerine yaptığı açıklamaların depremzedelerin derdiyle ilgili olmadığını açıklayarak, dertlerinin kendi istikballeri ve koltukları olduğunu söyledi.

KURUM, HATAY’DA İLK BİZ VARDIK DİYOR?

Kurum, “Samimiyet, sözünü tutmakla belli olur. İstanbul ve Hatay’da insanlara vadettiklerini yapmakla olur. İnsanlara ‘Bedava konut yapacağız’ dediler, ‘para yardımı’ dediler, ağız dolusu vaatlerde bulundular. Sonuç ne? Sıfır, hiçbir şey yapmadılar. Deprem bölgesinde bir çakıl tanesini bile zahmet edip yerden kaldırmadılar. Bu millet de manzarayı gördü, ne CHP’nin adayına ne de CHP yönetimine hiçbir şekilde inanmadı, güvenmedi.” dedi.

BİZ SİZİ GÖRMEDİK NEREDEYDİNİZ?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise kısa bir süre önce basınla bir araya gelerek yaptığı açıklamasında ve sosyal medya paylaşımlarında; “Üç gün nerelerdeydiniz?  Sığınmacıların çoğunluğuna neden Hatay üzerinden vatandaşlık veriliyor? Deprem için toplanan, hesabı sorulmayan milyarlar nerede? 1999’da deprem paraları sorulduğunda ‘yol yaptık’ demişti bir bakan.  Hatay için topladığınız yardımlarla şimdi ne yapıyorsunuz?

Hataylılar, haklı olarak çok kızgın ve öfkeli. Bir daha vurguluyorum; Hepimiz çok kızgın ve öfkeliyiz.

Çok sorumuz var: Biz oy değil can derdindeyken, yasımız varken, binlerce problemimiz varken, canlarımızı kurtarmaya çalışırken soru soracak vaktimiz yoktu. Ama bundan sonra soracağız: Depremden sonra biz buradaydık ama siz neredeydiniz? Kayıplarımız nerede?”

“OYNANMAK İSTENEN OYUNLARI BİLİYORUZ”

“Ben, Hatay’da İmar Rantına İzin Vermeyeceğim. Hatay’ı Tehditlere asla Teslim Etmeyeceğim.

Hatay’da Sığınmacı İşgaline Sessiz Kalmayacağım. Korkmayacağım, Sinmeyeceğim, Yılmayacağım. Süreçte elbette hatalarımız, eksiklerimiz, yetişemediklerimiz olmuştur. Ben Hataylılardan gelen tüm sitemleri baş tacı ederim. O sitemler, o eleştiriler benim yoluma ışık olur. Ama biz, Hatay’da oynanmak istenen oyunları biliyoruz. Hatay’ı CHP’li bir Başkanın yönetmesini istemeyenleri biliyoruz.” Dedi. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.