DOLAR 32,2123 0.02%
EURO 35,1107 0.25%
ALTIN 2.518,470,72
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Depremden Kurtulduk, Tozdan Boğuluyoruz”

“Depremden Kurtulduk, Tozdan Boğuluyoruz”

ABONE OL
8 Temmuz 2023 10:32
“Depremden Kurtulduk, Tozdan Boğuluyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat ve 20 Şubat‘ta yaşanan depremde en çok etkilenen Hatay’da Kurban Bayramı tatili nedeniyle ara verilen hasarlı binaların yıkımları yeniden başladı.

Mahallelerde iş makinelerinin sesleri tekrar yankılanmaya başlarken, birçok noktada su sıkılmadan yapılan yıkım çalışmaları nedeniyle ilçe semaları toza büründü.

Depremin yarattığı enkazlar arasında tüm belirsizliklere rağmen yaşamını yeniden kurmaya çalışan vatandaşlar, gelişigüzel yapılan yıkımlar yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor.

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen yıkımlar sağlıksız bir şekilde yapılmaya devam ediyor.

Daha önce yaşam alanlarına dökülerek insan sağlığını tehdit eden molozlar nedeniyle tepkilerin odağında olan yıkım şirketleri, şimdi ise bazı yerlerde hiç su kullanmayarak, bazı yerlerde de moloz yıkımı sırasında yeteri kadar su sıkmayarak vatandaşın sağlığını tehlikeye atıyor.

YIKIMLAR TEDBİRLİ YAPILSIN

Vatandaşlar, yetkililerden tehlike arz eden binaların bir an önce kaldırılmasını fakat bunu yaparken de gelişigüzel yapılan yıkım, taşıma ve ayrıştırma işlemlerinin de sona erdirilmesini talep ederek; “ “depremden kurtulduk, tozdan boğuluyoruz. Yıkımlar sulu şekilde yapılsın.” diyor. (Mahmut SİVRİ)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP