DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521,29%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deri Üreticilerinin Beklediği Tesis Hızla Yükseliyor

Deri Üreticilerinin Beklediği Tesis Hızla Yükseliyor

ABONE OL
9 Eylül 2022 13:11
Deri Üreticilerinin Beklediği Tesis Hızla Yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’daki dericilik işletmelerinin ticari yaşamlarını etkileyecek öneme sahip olan “Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi” hızla şekilleniyor.

DOĞAKA desteği ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında inşaatı devam 7 milyon liralık tesis tamamlandığında, ayakkabı ve mobilya imalatı başta olmak üzere ilgili tüm sektörlere yüksek kaliteli deri üretimi sağlanacak.

Ortak üretim çatısı altında dericilik ve ayakkabıcılık sektörüne  katma değer kazandıracak kümelenme altyapısının oluşturulması hedeflenen tesiste inceleme yapan DOĞAKA VE ATSO yetkililerin, tesisin önemini şu şekilde dile getirdi, “Bölgedeki deri sektöründe sinerji yaratacak ve sektöre yeni işletmelerin kazandırılmasına, sektörü terk etmiş olan bölgedeki eski işletmelerin sektöre geri dönüş yapmasına ve istihdamın canlandırılmasına vesile olacaktır. Bu kapsamda projenin genel amacı; Hatay’da dericilik sektörünün istifadesine sunulacak bir Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi kurulması yoluyla;  Bölgede dericilik sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet gücünü artırmak, İl genelinde sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak ve  Yok olmanın eşiğine gelmiş bulunan bölgedeki sektörün yeniden gelişme ve genişleme evresine geçişini desteklemektir. Projenin hedef grubunu; Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya’yı kapsayan coğrafya içerisinde faaliyette bulunan deri üreticileri ile Hatay, Gaziantep ve Adana bölgesindeki ayakkabı üreticileri oluşturmaktadır.”

İsmet Gültekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.