DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352471,91%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EMO’dan Dayanışma Yemeği

EMO’dan Dayanışma Yemeği

ABONE OL
13 Eylül 2022 13:17
EMO’dan Dayanışma Yemeği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği gerçekleştirdiği dayanışma yemeği ile meslekte 40. Ve 25. Yılını dolduran üyelerine plaket verdi.

Kır bahçesinde gerçekleşen dayanışma yemeğinde konuşma yapan HAMOK dönem sözcüsü Cem Hüzmeli; “ Odamız Anayasamızın 135. Maddesi kapsamında TMMOB kanunu uyarınca kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür. Gücünü Anayasadan ve üyelerinden alır.

Kurulduğu günden bu yana kadar öncelikle meslektaşlarının sorunlarının yanında kendi alanı içerisinde gerek ilimiz gerekse ülke gündemine dair söz söyleme ve görüş bildirme hakkına sahiptir. Bu amaçla öncelikle meslek ve meslektaşlarımızın sorunları için çözüm ortaklarımızla birlikte sıkıntıları giderme konusunda çok çaba sarf edilmiştir. Ülke olarak çok zor bir dönemden geçmekteyiz. Bizim ve ülkemizin gündeminde olan ve tüm meslek alanlarımızı etkileyen ekonomik kriz ve zamlar, 2021 de olduğu gibi 2022 de de hız kesmeden devam ediyor. Bu zamlar göz önüne alındığında, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir yoksullaşma tehdidi ile karşı karşıyayız. Yapılan fahiş zamlar hepimizin üzerine kabus gibi çökmüştür bu zamlarla ekonomik krizin yükü yine halka, emeği ile geçim mücadelesi veren milyonlara yıkılmıştır. Yapılan zamlar toplumsal yaşamın her alanını etkileyerek, mal ve hizmet üreten tüm sektörlere de yansımaya başlamıştır. Türkiye genelinde on binlerce meslektaşımız bu zamlar ve enflasyon karşısında ezilmiş, iş yapamaz duruma gelmiştir. Elektrik, demir, çimento, bakır gibi temel malzemelerdeki aşırı zamlar, inşaat sektörünü durma noktasına getirmiştir. Kamu kurumunda ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın maaşları, yoksulluk sınırının altında kalmaktadır. Bu zor zaman içerisinde, birlik ve beraberlik olgusundan kopmadan, ötekileştirmeden dayanışma içerisinde ve ümidimizi yitirmeden her zaman için meslektaşlarımızın ve ilimizin sorunlarına elimizden geldiğince değinmeye, çözüm üretmeye çalıştık, çalışacağız. Bundan sonrada aynı kararlılıkla mücadelemize devam edeceğimizi ifade etmek isterim” dedi. Gerçekleşen yemekte meslekte 40. ve 25. Yılını geçirmiş olan oda üyelerine teşekkür edilerek plaket sunumu gerçekleştirildi.  Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.