DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20810192,44%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
En Anlamlı eTwinning!

En Anlamlı eTwinning!

ABONE OL
14 Haziran 2021 11:17
En Anlamlı eTwinning!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da bulunan Özbuğday Ortaokulu, İtalya ve Ürdün’den 8 ortakla üç aydır yürütülen eTwinning projesi tamamlandı. Gerçekleşen projenin sorumlusu olan Özbuğday Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Menşure Açıkalın, “Unity in Diversity; Culturalawareness’ (çeşitlilik içinde birlik; kültürel farkındalık) isimli, ikisi Ürdün ve İtalya’dan katılan toplam 8 ortakla üç aydır yürütülen proje tamamlanmıştır” dedi.

“ÖĞRETİRKEN ÖĞRENDİK VE EĞLENDİK”

Projenin amacı hakkında da bilgi veren öğretmen Açıkalın, “Projenin amacı çocuklarımızın farklı kültür ve yaşayışlara olumlu tavır geliştirmesi ve farklılıklarımızdan bir bütünlük oluşturmasıdır. Bu anlamda hedeflediğimiz çalışmalar ilk önce öğrencinin kendi öz kültür ve yaşayışını öğrenip benimsemesi, daha sonra bunu bazı web2.0 araçlarıyla teknolojiyi kullanarak aktarması üzerine kurulmuştur. Bu bağlamda öğrenci-öğretmen tanıtımları, öğrenci toplantıları ve öğretmen webinarları yaparak hem öğrencilerimizin İngilizcelerini geliştirmelerine yardımcı olmaya hem de kültürlerarası bir bağ kurmaya çalıştık. Bu amaç ve hedefimize uygun her türlü kültürden farklı bahar etkinlikleri tanıtımları, kültürel değerler kitapçığı ile slogan oluşturma-seçme ve kolajlama, şiir yazma, şarkı söyleme etkinlikleri yaparak kazanımlarımızı daha geniş bir çerçeveye yaydık. Öğretirken öğrendik ve eğlendik” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.