DOLAR 32,2064 0%
EURO 35,0175 0.01%
ALTIN 2.521,250,84
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enkazların Yüzde 94’ü Kaldırıldı

Enkazların Yüzde 94’ü Kaldırıldı

ABONE OL
17 Kasım 2023 12:02
Enkazların Yüzde 94’ü Kaldırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,  afetin üzerinden geçen 284 günlük süre içerisinde il genelinde yürütülen iyileştirme başta olmak üzere barınma, sağlık, eğitim gibi pek çok konu hakkında bilgiler verdi.

6 şubatta yaşanan asrın felaketinde Hatay’ın ağır yara aldığını ve  topyekûn bir sınavla karşı karşıya kaldığını anlatan Vali Masatlı, valilik öncülüğünde kaymakamlıklar, yerel yönetim, kamu kurum ve kuruluşları ve muhtarlıklarla birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını çözme ve ivedi bir şekilde çözüm odaklı bir anlayışla çalışmaların sürdüğünü anlattı.

“ANA GÜNDEMİMİZ DEPREM BÖLGESİ”

Arama, enkaz kaldırma, barınma gibi sorunlarda çok boyutlu bir çalışma yürütüldüğünü ve önemli bir yol kat edildiğini ifade eden Vali Masatlı, “Bu sürecin altından, ancak güçlü bir Devlet yönetiminin varlığıyla kalkılabileceği unutulmamalı. Bu bakımdan ilk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın ana gündemini deprem bölgesi özelde de ilimiz oluşturmaktadır. Bu bakımdan Devletimiz tarafından hızlı karar alma mekanizmaları devreye sokularak ilimizin, her alanda eş zamanlı ayağa kalkabilmesi için her türlü imkan ve kabiliyet seferber edilerek yaralarımız sarılmaktadır. Bugün geldiğimiz nokta, bunun somut fotoğrafıdır” dedi.

İl genelinde iyileştirme, ihya ve inşa çalışmaları kapsamında şu ana kadar yapılan faaliyetlerden bahseden Vali Masatlı, 6 Ağustos’ta 80 bin 512 binadan enkaz kaldırmanın bitirilme oranı %49 iken şu an itibarıyla bu oranın %94 olduğunu ve bu konuda sona yaklaşıldığının altını çizdi. Bunun yanında ilde beklenen hak sahipliği başvurusunun 297.053 olduğunu ve 240.157 kişinin hak sahipliği müracaatının geçtiğimiz günlerde tamamlandığını; bu başvuruların, kurulan komisyonlarca incelenerek sonuçların askıya çıkarıldığını belirtti.

‘PREFABRİK ÇARŞILARA DA YOĞUNLAŞTIK’

Ticarî hayatın canlandırılması adına yapılan çalışmalara değinen Vali Masatlı, “İlimizde bu zor süreçte ticari hayatın da sağlanması gerektiğini bildiğimizin için ilk günlerden itibaren prefabrik çarşılara da yoğunlaşarak onların yapımına başladık. Toplamda 6.283 adet planladığımız prefabrik iş yerlerinden 4.258 adedini esnaf ve sanatkârlarımıza teslim ettik. Bunun yanında ilimiz için önemli merkezlerden biri olan Tarihi Uzun Çarşı’da 654 iş yeri 6 etaptan oluşacak şekilde yeniden inşa edilecektir. Şu an için 25 iş yerinden oluşan 1. etabın inşaatı başlamış durumdadır. 38 Kadın Kooperatifimiz bulunmaktadır. Kadınlarımızın iş hayatındaki tüm çalışmalarını her konuda destekleyeceğiz. Yine ilimiz ekonomisi ve tanıtımı adına önem arz eden 35 Coğrafî İşaret başvurumuz Valiliğimiz tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılmıştır” dedi.

HATAY’A YENİ HASTANELER YOLDA!

İl genelinde yeni yapılan ve yapımı devam eden sağlık tesislerine de değinen Vali Masatlı, “300 yataklı Defne hastanemizin ameliyathaneleri tamamlanarak tam kapasite hizmete açıldı. 200 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi’nin de on-on beş gün içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. 400 yataklı Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yapımı devam ediyor, aralık ayında hizmete açılacak. Erzin, Payas ve Altınözü ilçelerimiz için de ihaleleri bitirdik, inşaat sürecine geçeceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP