DOLAR 32,3595 0.26%
EURO 35,1136 -0.13%
ALTIN 2.306,891,30
BITCOIN 22884013,40%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

EXPO Suriyeli Sığınmacıları Ağırladı

EXPO Suriyeli Sığınmacıları Ağırladı

ABONE OL
24 Haziran 2022 15:36
EXPO Suriyeli Sığınmacıları Ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EXPO 2021 Hatay, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında Suriyeli sığınmacıları ağırladı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCR) Hatay Ofisi ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin birlikte düzenlediği etkinliğe kadın ve çocuklardan oluşan 45 kişi katıldı.

Sığınmacıların sosyal uyumlarını artırmayı ve mültecilere yönelik önyargıları kırmayı hedefleyen etkinlik kapsamında Antakya EXPO alanını gezen sığınmacılar keyifli vakit geçirdi. Gastronomi Köyü’nde yemek yiyerek başlayan gezi, çocuk oyun alanında devam etti. Oyun alanında bol bol eğlenen çocuklar daha sonra pasta yapım atölyesinde kek yaptı.

TÜRKİYE EN ÇOK SIĞINMACI BARINDIRAN ÜLKE

Hayata Destek Derneği Hatay Ofisinin desteği ile organize edilen etkinlik kapsında gerçekleşen konferansta Türkiye’nin en çok sığınmacı barındıran ülke olduğuna dikkat çekildi. 

Dünya çapında şiddet, savaş veya zulüm nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın cesaretini, gücünü ve katkılarını onurlandırmak için önemli bir gün olduğu belirtilen etkinlikte misafirperver ev sahibi toplulukların yardımıyla insanların hayatlarını yeniden inşa edebilecekleri ve hatta gelişebilecekleri dile getirildi.  Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.