DOLAR 32,3782 0.16%
EURO 34,9963 -0.29%
ALTIN 2.324,210,22
BITCOIN 2260128-0,77%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Expo’da Sanat ve Eğlence Dolu Hafta Sonu

Expo’da Sanat ve Eğlence Dolu Hafta Sonu

ABONE OL
2 Ağustos 2022 12:27
Expo’da Sanat ve Eğlence Dolu Hafta Sonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EXPO 2021 Hatay alanları birbirinden farklı organizasyon ile ziyaretçilerine keyifli zamanlar yaşatmaya devam ediyor.

Konserler, tiyatro oyunları, eğitimler ve modifiye araç gösterileri başta olmak üzere onlarca etkinliğin gerçekleştiği ve keyifli saatlerin yaşandığı EXPO alanlarına bu hafta sonu ziyaretçi akını yaşandı.

ÖYKÜ GÜRMAN VE BURCU GÜNEŞ’TEN MUHTEŞEM KONSERLER

Türk pop ve flamenko şarkıcısı Öykü Gürman ve sesi ile Türk pop müziğine damga vuran Burcu Güneş’i dinlemek için Antakya ve Arsuz alanlarına binlerce kişi akın etti. Alkışların ve coşkunun eksik olmadığı bu konserlerde ziyaretçiler şarkıları hep bir ağızdan seslendirdi.

EXPO TİYATRO FESTİVALİ PERDELERİNİ KAPATTI

EXPO Tiyatro Festivali kapsamında Hatay’ı birbirinden önemli oyunlarla buluşturan dev organizasyon, hafta sonu gerçekleşen tiyatrolarla sanat dolu bir haftayı noktaladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının harika performansları ile ayakta alkışlanan “Matruşka”, absürt tiyatronun en önemli yazarı Eugene Ionesco’nun yazdığı ve Katarsis Tiyatro Topluluğunun usta oyuncularının sahnelediği “Kel Kantocu”, Paradigma Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen, doğa sevgisi ve sorumluluk duygusunun iyiliğini anlatan “Kırmızı Başlıklı Kız” ve “Nina’nın Rüyası” kukla oyunu ile ziyaretçiler birçok farklı oyuna EXPO alanlarında ücretsiz şekilde erişme fırsatına sahip oldu.

MODİFİYELİ ARAÇLAR BULUŞTU

Tüm Türkiye’den modifiyeli araçlar ve modifiye araç tutkunları Antakya EXPO alanında bir araya geldi.  Hatay Otomobil Sevenler Derneği (HOSDER) tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen etkinlikte birçok gösteri ve güzellik, desibel, basıklık gibi kategorilerde çeşitli yarışmalar düzenlendi.

“EN SEVİLEN ÇİKOLATALI TATLILAR” ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİ

Hatay Gastronomi Akademisi’nde, “En Sevilen Çikolatalı Tatlılar” atölyesi tatlıseverlerle buluştu. Gastronomi Akademisi Danışmanı Dr. Esat Özata eşliğinde birbirinden ünlü ve lezzetli çikolatalı tatlıların yapımının öğrenildiği atölye sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

MASAL KAHRAMANLARI EXPO’DA

“Çocuklar için Saksı Boyama Atölyesi” Antakya EXPO alanı Kültür Sanat Sokağı’nda gerçekleşti. Çocukların hem el becerilerini geliştirdiği hem de bitki büyütmenin önemini fark ettikleri atölyede minik eller ilk olarak masal kahramanı temalı saksıları boyadı. Ardından saksılara sukulent yaprak ekimi gerçekleştirdi. Çocukların masal kahramanı kostümleri giyip fotoğraf çekimi de yaptığı atölyenin sonunda minklerin mutluluğu görülmeye değerdi. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.