DOLAR 32,4148 -0.1%
EURO 34,8534 0.22%
ALTIN 2.440,210,08
BITCOIN 2043707-1,41%
Hatay
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleneksel İftar Programı Gerçekleştirildi

Geleneksel İftar Programı Gerçekleştirildi

ABONE OL
9 Nisan 2024 12:19
Geleneksel İftar Programı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat öncesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Semerciler Çarşısı Geleneksel İftar Programı uzun bir aradan sonra yoğun katılım ile gerçekleşti. Antakya Semerciler Çarşısı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı  Mehmet Deviren ve Çayırcı Hasan Usta Hasan Çayırcı işbirliğinde gerçekleşen geleneksel iftar programına Çarşı esnafı ve müşterilerin yanı sıra çok sayıda engelli birey katıldı. Kent merkezinde binlerce vatandaşın geçtiği, alışveriş yaptığı ve geçmişi uzun yıllara dayalı Semerciler Çarşısının Ramazan ayında paylaşım ve birlikteliğe güzel bir örnek olan iftar programına katılan davetliler anlamlı bir iftar programında daha bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Daha önceki yıllarda gerçekleşen programlara katılan bir çok kişinin deprem şehidi olması münasebeti ile mütevazi bir menü ile gerçekleşen iftar hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve gazeteciler için yapılan duanın ardından başladı.

Duygularını anlatmaya kelime bulamıyorum diyen Antakya Semerciler Çarşısı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deviren:”Geçen sene Ramazan ayında buralarda yürümek bile imkansızdı.Ayrıca her daim birlikte olduğumuz esnaf dostlarımızı,gazeteci kardeşimiz İzzet Nazlı’yı kaybetmiştik.Gazeteci Hasan Yetmez kardeşimiz enkazdan çıkmıştı.İşte bu kadar sıkıntıların bir arada yaşandığı bir dönemde hali ile bizde iftar programımızı yapamadık.Ama aradan geçen zaman zarfında birlik içerisinde hareket ederek çarşımızın yollarını açtık ve enkazlarımızı kaldırdık.Bugün Allaha şükürler olsun ki buradaki esnafımız işinin başında müşterilerimiz alışverişinde.

Yavaş yavaş normalleşen Semerciler Çarşımızda bu yıl geleneksel iftar yemeğimizi yapma kararını aldığımızda esnaf dostlarımızdan almış olduğumuz olumlu dönüşler bizi harekete geçirdi.Çarşımızda ilk açan esnaflarımızdan biri olan Çayırcı Hasan Ustamız ile birlikte hemen kolları sıvayarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık.Gördüğünüz gibi esnaflarımız ve müşterilerimiz yediden yetmişe iftar soframıza şeref verdiler.Bu yılki mütevazi menümüz Çorba,Humus ve Bakladan oluştu.Konuklarımızın yüzlerinde gördüğümüz mutluluk ve özlem bizlere ne denli doğru bir organizasyon yaptığımızı gösterdi.Önümüzdeki yıl inşallah çok daha iyisini yapacağız.Katılım gösteren herkese şükranlarımızı sunuyor katkılarından dolayı Av. Ahmet Atıç,Ayakkabıcılar Odası Başkanı Dogan Aydın ,Salih Çiçek ve  Çayırcı Hasan Usta başta olmak üzere,kıymetli çalışma arkadaşlarına,Esnaf kardeşlerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda 6 şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza,Gazeteci kardeşimiz İzzet Nazlı ’ya Allah’tan rahmet diliyorum.Tedavisi halen devam eden Gazeteci Hasan Yetmez  kardeşimize de Rabbimden şifalar diliyorum.”dedi. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.