DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22349891,44%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geri Dönüş İçin Somut Adım Atılmalı

Geri Dönüş İçin Somut Adım Atılmalı

ABONE OL
3 Aralık 2023 11:59
Geri Dönüş İçin Somut Adım Atılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Antakya Orhanlı Kentinden bağlandığı Halk TV programında 6 Şubat depremi sonrasında Hatay’dan yaşanan göçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kara, Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilindiğini, Mustafa Kemal Atatürk’ün “şahsi meselem” dediği birbirine bağlı coğrafyasıyla öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti. Ancak, 6 Şubat depremi sonrasında yaşanan acı olaylar ve ardından meydana gelen göç dalgası, Hatay’ın çehresini değiştirdiğini dile getirdi.

Kara, yaptığı açıklamada, şu anda 400-600 bin civarında Hataylı yurttaşın şehir dışına çıktığına dair kamuoyuna yansıyan bilgiler olduğunu paylaştı. Göç edenlerin çoğunun çocukları veya eşleri için ayrıldığını belirten Kara, bu insanların birçoğunun, kendi istekleri dışında zorunlu nedenlerle ayrıldığını vurguladı.

Hatay’ın tarihinde benzeri görülmemiş bir zorlu süreçten geçtiğini ifade eden Milletvekili Kara, “Bu kişilerin çoğu, Hatay’a dönmek istiyor, ancak bunun için eğitim, sağlık, barınma ve sosyal hizmetler gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Şu an için maalesef geri dönüş için uygun bir ortam oluşmamış durumda” dedi.

Kara, ayrıca idare ve iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediğini savunarak, Hatay’da yaşanan sorunların çözümü için daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirtti. “Artık Hatay’da her şey bitti” düşüncesine kapılmamak gerektiğini vurgulayan Kara, yönetimin acil bir şekilde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi çağrısında bulundu. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.