DOLAR 32,5551 0.18%
EURO 34,9276 -0.19%
ALTIN 2.443,710,32
BITCOIN 2090514-0,13%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Güney Kore’den Hatay’a 3 Bin 43 Fidan

Güney Kore’den Hatay’a 3 Bin 43 Fidan

ABONE OL
4 Temmuz 2022 11:33
Güney Kore’den Hatay’a 3 Bin 43 Fidan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da meydana gelen yangınlar için duyarlılık gösteren dost ülke Güney Kore’den Hatay’a yardım eli uzandı. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde kurulu bulunan Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması, çıkan yangının ardından Hatay’a Kore Savaşı’nda şehit ve gazi olan 3 bin 43 Türk askerinin anısına 3 bin 43 tane zeytin fidanı gönderdi.

GEREKEN ADIMLARIN ATILACAĞINA İNANIYORUM

Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Cheon Gyu Lee, Türkiye’ye yatırım yapan Koreli bir yatırımcı olarak Hatay’da meydana gelen yangın ve sabotaj olaylarından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Cheon Gyu Lee, “Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü olarak hem Koreli bir kişi olarak, hem de Türkiye’de bir yatırımcı olarak, Hatay’daki orman yakma ve sabotaj girişimlerinden dolayı, tüm Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ormanlar bir ülkenin akciğerleridir. Bu saldırı hem hayvanlara hem doğaya hem insanlarımıza yapılmış bir saldırıdır. Saldırının sahiplerini esefle kınıyor, bir daha böyle olaylar ile karşılaşmamak adına, güvenlik güçlerinin gereken adımları atacağına inandığımı bildirmek istiyorum” diye konuştu.

‘3 BİN 43 CESUR KAHRAMAN ADINA’

Firma olarak yüzde 100 Güney Kore sermayeli, ancak Türkiye sevdalısı olduklarını ifade eden Lee, Türkiye ile Kore arasındaki bağların geçmişe dayandığını vurguladı. Lee, “Güney Kore Savaşı sırasında, ülkemizin bağımsızlığı adına, askerleri ile topraklarımızda bizlere destek veren Türk birliklerini hiçbir zaman unutmadık. Onlar bizlere o günlerde umut oldular. Biz de bugün, Hatay’da yaşanan yangında, kaybettiğimiz akciğerlerimizi, ormanlarımızı geri kazanabilmek adına, firma olarak, Kore Savaşında şehit olan, gazi olan ve kendisinden haber alınamayan toplamda, 3 bin 43 cesur kahraman adına, Hatay’a fidan yollamak istedik” dedi. İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.