DOLAR 32,2170 0.04%
EURO 35,3519 0.31%
ALTIN 2.514,940,58
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Haklarımız İçin İş Bırakıyoruz!

Haklarımız İçin İş Bırakıyoruz!

ABONE OL
13 Temmuz 2023 11:27
Haklarımız İçin İş Bırakıyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK Genel İş Hatay Şube Başkanı Mehmet Emin Doğruel, Belediye işçileri olarak Hakları için iş bırakacaklarını belirtti.

Ücretlere yönelik yapılan zamların yetersiz olduğundan iş bırakmayla ilgili olarak Basın açıklaması yapan Şube Başkanı Mehmet Emin Doğruel, Belediye işçileri olarak sesimizi yükseltiyoruz” vurgusunu yaparak şu ifadelerde bulundu:

“Ülkemizdeki ekonomik kriz derinleşerek devam ediyor. İşçilerin ve emekçilerin geçim sorunları ise buna bağlı olarak gün geçtikçe büyüyor. “Dövizi kontrol altına aldık”, “Enflasyon düşüyor” söylemlerinin boş bir laftan ibaret olduğunu hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Döviz tarihi rekorlar kırarken, enflasyon ise yalnızca TÜİK sepetinde düşüyor. Çarşıda, pazarda, markette ise zamlar hız kesmeden devam ediyor. Hayat pahalılığı artıyor, alım gücümüz her geçen gün düşüyor. İşçiler ve emekçiler sebebi olmadıkları bir krizin tüm yükünü çekmeye mecbur bırakılıyor.”

TÜM BELEDİYE İŞVERENLERİNE ÇAĞRI YAPYIYŞORUZ

“Belediye yönetimleri her şeyden önce kendi çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Ekonomik kriz ve düşük ücret kıskacında çalışan yüzbinlerce belediye işçisinin sesine kulak verin. Tercihlerinizi ve önceliklerinizi işçilerin yaşam koşullarını iyileştirmekten yana kullanın. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam eden işyerlerinde işçilerin taleplerini karşılayacak insanca yaşayacak bir ücret düzeyi için gereken adımları atın. Toplu iş sözleşmesi yürürlükte olan tüm işyerlerinde ise belediye işçilerinin ücret ve sosyal haklarını iyileştirecek ek protokol görüşmelerini derhal başlatın.”

SİYASAL İKTİDARA VE MECLİSTEKİ TÜM SİYASİ PARTİ GRUPLARINA ÇAĞRĞI YAPIYORUZ

“696 sayılı KHK ile belediye işçilerine yapılan ayrımcılık derhal kaldırılmalıdır. Belediye şirket işçileri de kadroya geçirilmeli, yıllardır mahrum bırakılan 52 günlük ilave tediye hakkı bir an evvel verilmelidir.

Belediyelerin önemli bir bölümünde var olan ekonomik zorlukları ortadan kaldırmak için belediye gelirlerinin arttırılması, İller Bankası paylarında kesinti yapılmaması, merkezi bütçeden belediyelere işçi ücretlerine ilişkin pay aktarılması, personel giderlerine ilişkin getirilen bütçe sınırlamalarının kaldırılması gibi bir dizi düzenlemeler bir an evvel hayata geçirilmelidir. Ayrıca kıdem tazminat tavanı uygulaması, işçilerin mağduriyetine neden olmaktadır. Son memur maaş uygulamasından doğacak, düşük kıdem tazminatı tavanına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz.”

YÜZ BİNLERCE B.ELEDİYE İŞÇİSİNE ÇAĞRI YAPIYORUZ

Talebimiz eşitlik ve insanca yaşayacak bir ücrettir. Bu talep sadece üyelerimizin değil yüz binlerce belediye işçisinin talebidir. Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz.

İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir!

Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır!

Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir!

Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir!

Belediye işçileri olarak sesimizi yükseltelim. Taleplerimiz için hep birlikte mücadele edelim ve kazanalım.

Yaşasın DİSK, Yaşasın Genel İş.” Dedi.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP