DOLAR 32,5933 0.35%
EURO 34,8556 0.33%
ALTIN 2.495,040,44
BITCOIN 21272335,36%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hastalar Artık Adana’ya Gitmeyecek

Hastalar Artık Adana’ya Gitmeyecek

ABONE OL
24 Kasım 2022 11:33
Hastalar Artık Adana’ya Gitmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Aferez ve Trambosit Kan Merkezi açıldı.

Antakya Kızılay İşhanı’nda açılan Aferez ve Trambosit Kan Merkezi sayesinde Hataylı orak hücre ve anemi hastaları aferez ve trambosit ihtiyaçlarını karşılamak için Adana’ya gitmek zorunda kalmayacaklar. Hastalar ihtiyaçlarını Antakya ve İskenderun’da açılan merkezlerden sağlayacaklar.

Açılışa Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, Defne Kaymakamı Kadir Okatan, SGK İl Müdürü Hamit Bal, Ticaret Müdürü Halit İmrek, Kızılay’ın yöneticileri ve gönüllüler katıldı. Törende konuşan Kızılay Hatay Şubesi Başkanı Kudret Özbakış, çok hayırlı bir iş için toplandıklarını belirterek, “Uzun zamandır, Hatay’da Kızılay olarak kan almanın standartlarını yükseltmek adına çalışıyoruz. Orta Akdeniz Kan Bölge ve Hatay Kan Merkezinin yetkilileri de burada. Onlarla el birliği yaparak tüm şubelerimizle genel sekreterimiz Ramazan Saygılı’nın himayesinde belli bir aşamaya geldik.” dedi.

HATAY’IMIZA HAYIRLI OLSUN

Hatay’ın orak hücre ve anemi hastalarının bugüne kadar trambosit ve aferez ihtiyaçlarını Adana’da giderdiklerini belirten Özbakış, “Antakya Aferez ve Trambosit Kan Merkezi bizim için çok önemli. Antakya’da kurulan 3 makine ve 3 ünite ile İskenderun’da da 2 ünite kuruldu. Artık Hataylı orak hücre anemi hastalarımız trambosit Aferez ihtiyaçlarını karşılamak için Adana’ya gitmek zorunda kalmayacaklar. Bu ihtiyaçlarını Antakya ve İskenderun Aferez ve Trambosit Kan Merkezlerinde giderebilecekler. Bu bağlamda Kızılay Genel Sekreterimiz Ramazan Saygılı’ya teşekkür ediyorum. Merkezlerimiz Hatay’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

SAYGILI: BÖLGEMİZDE 26 TANE HASTANE VAR.

Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı’da yaptığı konuşmada, Hatay’ın kendileri için önemli vilayetlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Hatay kan bağışı konusunda, Şube Başkanımız Kudret Özbakış’ın gayretleriyle Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış durumda. Bölgemizde 26 tane hastane var. Bu hastanelerin kan ihtiyaçlarını Kızılay karşılıyor. Hatay yılda 60 bin ünitenin üzerinde kan toplayarak  kendi ihtiyacını karşılar duruma gelmiş durumda.” dedi.

Kızılay Hatay Şubesi’nin başarılı çalışmaları doğrultusunda Hatay’ın büyük bir eksiği olan Aferez ve Trambosit Kan Merkezi’ni giderdiklerini belirten Saygılı, “Hep beraber açılışını yaptığımız Antakya ve İskenderun Aferez ve Trambosit Kan Merkezleri Hataylı orak hücre ve anemi hastalarına hizmet verecek. Artık Hataylı hastalar bu merkez sayesinde Adana’ya gitmek zorunda kalmayacaklar. Merkezlerimiz Hatay’a hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

KADİR OKATAN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Yapılan konuşmaların ardından Antakya Aferez ve Trambosit Kan Alma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kan Merkezinde ilk kan bağışını Defne Kaymakamı Kadir Okatan yaptı. Kan bağışında bulunan Kaymakam Okatan, kendi sağlıkları için herkesi kan bağışı yapmaya davet etti. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.