DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hastane 250 Yatak Kapasiteli Olmalıdır!

Hastane 250 Yatak Kapasiteli Olmalıdır!

ABONE OL
6 Eylül 2022 10:12
Hastane 250 Yatak Kapasiteli Olmalıdır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu adına, Başkan Dr. Sevdar Yılmaz, Defne İlçesine en az 250 yatak kapasiteli bir hastane olmasının gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Bilindiği üzere Hatay’ın 160 bin nüfuslu Defne ilçesi, ikinci basamak sağlık hizmetine erişimde ciddi zorluklar yaşamaktadır. Konuyla ilgili Tabip Odamız Defne ilçesine ikinci basamak hastane yapılması amacıyla imza kampanyası düzenlemiş ve toplanan imzalar 15 Nisan 2022’de Sağlık Bakanlığı’na iletilmek üzere Hatay Valiliği’ne teslim etmiştir. Geçen süre zarfında Sağlık Bakanlığı, Defne ilçemize ikinci basamak hastane yapılmasına karar vermiş, hastanenin yapımı için bakanlığa sunulan yerler, ilçe merkezine uzak olmasından dolayı haklı olarak bakanlık tarafından kabul edilmemiştir. En son belirlenen yerin 10 dönüm olmasından dolayı ancak 50 yataklı hastane kurulabileceği yerel yöneticilere bildirilmiş ancak Defne ilçemizin nüfusu dikkate alındığında 50 yataklı hastanenin yetersiz kalacağı aşikârdır. Konuyla ilgili geçen hafta içerisinde İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat ile görüş alışverişinde bulunduk” dedi,

Yılmaz, “Defne halkının; ulaşmakta zorlanmayacağı, tetkik sonuçları için hastane içinde saatlerce beklemek zorunda olmayacağı, başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacağı, acil vakalarda zaman kaybına yol açmayacak bir yerde, kaliteli ve yüksek kapasiteli bir ortamda sağlık hizmeti almaya hakkı vardır.

Bu nedenlerle yapılacak hastanenin; İlçe merkezinde olması, Ulaşımının kolay olması, Her branştan hekimin çalışmasına olanaklı olması, Tetkik ve görüntülemelerin yerinde yapılabileceği, En az 250 yatak kapasiteli bir hastane olması şarttır.

Bunun sağlanması için tüm kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını elini taşın altına koymaya ve iş birliğine davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.