DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061,67%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay’da 65 Bin Konteyner Bulunuyor

Hatay’da 65 Bin Konteyner Bulunuyor

ABONE OL
31 Ekim 2023 15:41
Hatay’da 65 Bin Konteyner Bulunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AFAD Hatay bölge müdürü Ali İhsan Körpeş Basın İlan Kurumu’nun Antakya’da depremden zarar gören gazetelere yaptığı yardım töreninde bir konuşma yaparak geldiğimiz son aşamada Hatay’da 50 bini konteyner kentlerde 15 bini de şahıslara tahsis edilmiş toplam 65 bin konteynerin bulunduğunu açıkladı.

HER GÜN 30 TIR SU DAĞITIMI YAPILIYOR

AFAD bölge müdürü Körpeşaltı, başkan yardımcısıyla birlikte sahada çok önemli çalışmalara imza attıklarını Hatay’da her gün 30 tır su dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Hak sahipliği başvuruları konusunda da ciddi bir ilerleme olduğunu itiraz sürecinin devam ettiğini 8 Kasım tarihinde tüm itirazların sonuçlandırılmış olacağını ifade etti. Körpeş; “Yaşadığımız deprem yüzyılın felaketi olarak tanımlandı ki bu çok doğruydu. Ben 20 yılı aşkın süredir sahada birçok afet dolayısıyla görev almış bir yöneticiyim. Hatay’da yaşanan durum Türkiye’de son 50 yıl içinde gerçekleşen felaketlerin tamamının toplamından daha büyük. Deprem sonrası sadece Hatay ilinde 246 bin hak başvurusu oldu. Bu rakam deprem gören diğer illerin toplam sayısından çok daha yüksek. Bu aşamada Hatay’ın ayrı bir önem içinde değerlendirilmesi lazım. Biz AFAD olarak İçişleri bakanımızı aradığımızda ihtiyaçlarımızı iletiyoruz. Hatay’ın bu olağanüstü koşulları gereği her istediğimiz malzeme ya da ihtiyaç bize iki üç katı temin edilerek gönderiliyor. Devlet tüm imkanlarıyla Hatay için seferber oluyor. Vatandaşlarımızın eleştirileri konusunda çok duyarlıyız. İşimizi ilgilendiren her türlü eleştiriyi büyük bir önem ile dikkate alıyoruz” dedi. Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.