DOLAR 32,1899 -0.05%
EURO 35,3916 0.32%
ALTIN 2.505,510,21
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Hatay’ı Birlikte Ayağa Kaldıracağız”

“Hatay’ı Birlikte Ayağa Kaldıracağız”

ABONE OL
26 Temmuz 2023 09:50
“Hatay’ı Birlikte Ayağa Kaldıracağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat depreminden hemen sonra ilimize ilk olarak koordinatör Vali olarak atanan ve Hatay’da çalışmalarına aralıksız devam eden Masatlı daha sonra ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Hatay’a Vali olarak atanmıştı.

Vali Mustafa Masatlı, hafta sonu Pazar günü de mesai yaptı ve Pazar günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi yerel gazetecileri makamında kabul etti.

Vali Masatlı; bir vali olarak kendisinin elinde sihirli bir değnek olmadığını, Hatay’ı tek başına ve ekibiyle ayağa kaldıramayacağını, bunu hep beraber Hatay’ın tüm dinamikleriyle çalışarak başaracaklarını ifade etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetine üye ilimizde faal olarak çalışan yerel gazetecilerden Mithat Kalaycıoğlu, Sinan Seyfittinoğlu, Mehmet Ali Solak, Talip Köleoğlu, Saadet Berkyürek ve Akın Bodur’u kabul eden Vali Masatlı, 6 Şubat depreminden sonra yaşananları bir de gazetecilerden dinledi.

KEŞKELER BİZİ GEÇMİŞE GÖTÜRÜYOR

Merak edilen bir çok konuya değinen Vali Masatlı, zamanla her şeyin düzeleceğini bunun için de her kesimden Hatay’lının sürece katkı vermesi gerektiğini ifade etti.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı: “Hatay’da deprem olmasına rağmen güçlü bir yerel basın olduğunu gördüm. Keşkelerle yaşamamamız gerekiyor. Keşkeler bizi geçmişe götürüyor. Elbette geçmişte yaşananları unutmamamız lazım. Ben depremi yaşamamış normal bir ile Vali olarak atanmayı isterdim. Ben koordinatör Vali olarak Hatay’a geldiğimde bölgemizde yaşanan dört büyük deremin üçünü sizlerle burada yaşadım. Deremden etkilenen çok sayıda vatandaşımızı gördüğüm için burayla ilgili oldukça fazla bilgi birikimimiz oldu. Buradaki fotoğrafa iyi bakmak lazım. Dikkatli baktığınızda daha fazla ayrıntı görürsünüz. Hatay yazılı tarihinin en büyük afetini yaşadı. Daha önce de bu bölgede çok büyük depremler olmuş ancak o depremlerin kaydı, belgesi, yazılı tarihi elimizde sağlıklı olarak bulunmuyor. Daha önceki büyük depremlerde böylesi bir sosyal yapı yoktu. Muhtemelen insanlar tek odalı evlerde ya da çadırlarda yaşıyordu. Şimdiki gibi değildi. O yüzden bu kez yaşanan depremin yıkıcılığı da kayıpları da eskiye oranla yaşananlardan çok daha büyük oldu. Şunu anlatmaya çalışıyorum biz de bu depremde daha önce hiç tanık olmadığımız bir tablo ile karşı karşıya geldik. Böyle bir tablo ile karşı karşıya gelince devletin en üst kademesinden Cumhurbaşkanımız dahil hepimiz buradaydık. Görüyoruz ki derem sonrasında Hatay’ın %35’i maalesef yok oldu. Bu da benim açımdan ayrı bir kısmet, bu memlekete bu toraklara buradaki insanlara hizmet edebilmem için bir kısmet oldu. Burası ayağa kalkacak ama bunu ben tek başıma kaldırmayacağım. Bunu sadece ben ve buradaki arkadaşlarım yapmayacak. Buranın ayağa kalkması için he beraber çalışarak ayağa kaldıracağız. Bunu hepimiz sağlayacağız.” Dedi. Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP