DOLAR 32,2227 0.05%
EURO 35,1351 0.12%
ALTIN 2.502,170,09
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hataylılar Vekillerine Seslendi!

Hataylılar Vekillerine Seslendi!

ABONE OL
5 Ağustos 2023 11:52
Hataylılar Vekillerine Seslendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Parti ayırmadan bir araya gelip sesimiz olun. Gündem oluşturun. Biz yaşamak istiyoruz. Hatay’ı hayattan almayın”

Deprem felaketinin yerle bir ettiği Hatay’da vatandaşlar sorunların çözümü ve Hatay’ın yeniden inşası için çare arıyor.

Daha önce Bakanlar ve 600 Milletvekilinin Hatay’a gelmesi için kampanya başlatan vatandaşlar, öncelikle kendi milletvekillerine seslendi.

Hataylılar; “Hatay depremde en fazla zarar gören şehir oldu. Binlerce vatandaş yaşamını yitirdi ve yaklaşık 800 bin Hataylı da kentten ayrılmak zorunda kaldı. Deprem travmamızı aşamadan, kayıplarımızın yasını tutamadan sosyal medya üzerinden çok büyük linçlere maruz kaldık. Bu saldırılar sonucunda da yardımlar kesildi. Deprem üzerinden kaç ay geçti sorunlar hala ortada. Evimiz ve işimiz yok. Hatay yok! Hatay’ın vekillerine sesleniyoruz. Parti ayırmadan bir araya gelip sesimiz olsunlar gündem oluştursunlar. Biz yaşamak istiyoruz. Hatay’ı hayattan almayın” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“DEPREM OLDU HAYAT DURDU! DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

En öncelikli sorunun suya, gıdaya ve giyeceğe ulaşım olduğunu vurgulayan vatandaşlar, bununla birlikte elektrik, ulaşım, asbest, toz, yerinde ayrıştırma, eğitim ve işsizlik gibi başlıca sorunlara dikkat çekti. Yardımların artık yapılmadığını  belirten vatandaşlar devlet yetkililerine de seslendi.

“Hatay depremde en büyük hasarı alan il olarak en büyük mağduriyetleri yaşıyor. Bu yüzden Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz.” Dediler.

“GELİP GÖRÜN, NE DEMEK İSTEDİĞİMİZİ ANLAYACAKSINIZ” “Üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen en temel ihtiyaçların bile karşılanmadığı bir şehrin insanları olarak kaderine terk edilmiş memleketimizin mağduriyetini ve gerçeklerini herkesin görmesini, artık yaşanılanların gizlenmemesini istiyoruz. Hataylılar olarak vekillerimize çağrımız var. Sesimiz olun ve bir araya gelin. Gündem oluşturun. Bizler bu şekilde yaşayamıyoruz. Bütün devlet erkânı gelip görsün Hatay’ın çaresizliğini o zaman anlayabilirsiniz.” dediler. Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP