DOLAR 32,2584 0%
EURO 34,7036 -0.04%
ALTIN 2.402,250,09
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

19:33

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HATSU’nun Batmasına İzin Vermeyelim

HATSU’nun Batmasına İzin Vermeyelim

ABONE OL
25 Mayıs 2022 15:33
HATSU’nun Batmasına İzin Vermeyelim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu, 2022 Mayıs ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda komisyona havale edilen gündem maddeleri karara bağlandı. Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen HATSU’nun 2022 Mali Yılı Ücret Tarifesiyle ilgili komisyon raporunun görüşülmesinden önce HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirdi.  

Ülke gündeminde yaşanan aşırı zamlardan HATSU’nun da etkilendiğini madde madde ayrıntılı bir şekilde açıklayan Müdür Polat konuşmasında; “Zam artışları dolayısıyla yaklaşık 320 milyon TL’lik sadece elektrik faturalarında bir artış oldu. Biz geçen yıl yapmış olduğumuz ihale neticesinde yaklaşık 6 milyon TL’lik bir tasarruf sağlamıştık. Şimdi bu yıl ocak ayında ihalemizi gerçekleştirdik, katılımcı olmadı. Geçen ay ihalemizi tekrar gerçekleştirdik. Yine katılımcı olmadı. Şu anda da bir hazırlık içerisindeyiz büyük ihtimalle yine katılımcı olmayacak. Şuan da firmalar enerji üretimiyle alakalı oradaki maliyetlere ilişkin bir öngörüde bulunamadığından maalesef ihalelerimize gelemiyorlar.” sözlerine yer verdi.

CUMHUR İTTİFAKINA SESLENDİ “LÜTFEN BATMASINA İZİN VERMEYİN”

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu yaptığı konuşmada ise şu ifadelere yer verdi; “Yapılan görüşmeler neticesinde gerçeklere göre karar verilmesi gerekiyor. Bu kadar artışı hepimiz görüyoruz. Görmememiz mümkün değil.

Vatandaşlarımızda her alanda fiyat artışlarını görüyor ve hissediyor. Bugün yüzde 20 yerine yüzde 40 bir artış yaptığımızda eminim vatandaşlarımız bize kızmayacaklardır. HATSU batmaya doğru gidiyor ve lütfen bunu engelleyelim. Bir kurumun batmasına göz göre göre meclis üyeleri olarak lütfen izin vermeyin. Kamu zararı çıkmasına müsaade etmeyin.”

“HATSU’yu Aşırı Zamlar Karşısında Ezdirmeyelim”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adnan Özkaya da, son zamanlarda yaşanan ekonomik olaylardan dolayı HATSU’nun bu kadar aşırı zamlardan ezilmesinin engellenmesi gerektiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada 2022 Mali Yılı Ücret Tarifesinde %20 oranın artış oranına millet ittifakı şerh koyarken, cumhur ittifakının oylarıyla HATSU Genel Müdürlüğünün zarar ettirilmesi, zamlar altında ezilmesi ve hayata geçecek yeni hizmetlerin engellenmesi kabul edildi.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.