DOLAR 32,5647 0.23%
EURO 34,9654 -0.06%
ALTIN 2.446,860,45
BITCOIN 21024930,52%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hiçbir Yere Gitmiyoruz!

Hiçbir Yere Gitmiyoruz!

ABONE OL
12 Mart 2022 12:12
Hiçbir Yere Gitmiyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tabipler Odası son günlerde kendileri ile ilgili gündemdeki konulara gerçekleştirdiği basın açıklaması ile cevap verdi.

Buradaydık, Buradayız, Burada Kalacağız! Diyen Hatay Tabipler Odası: “Pandemi süresince fedakârca mücadele eden, kimi zaman kendisi hastalanan, kimi zaman da ailesinden birine virüsü bulaştıran, deprem, sel, salgın hastalık demeden ülkenin her ihtiyacı olduğunda en ön saflarda mücadele eden, ülkenin en uzun süre eğitim gören meslek grubu olan biz hekimler Cumhurbaşkanı’nın hekimler hakkında son açıklamasını çok incitici olarak görüyoruz. Hekimlik mesleği siyasilerin kısır siyasetlerinin malzemesi yapılamayacak kadar onurlu bir meslektir. Kapı açık isteyen gitsin demek hekimlere yapılan en büyük hakarettir. Bu ülkenin hekimleri Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda en önde mücadele edip işgale karşı çıktılar. Genç Cumhuriyet kurulduğunda sıtma, tifo, humma, verem savaşında canını ortaya koydular. Bu ülkenin hekimleri annesini, babasını, eşini, çocuğunu görmeden iki yıldır pandemi ile savaştılar. Pandemide 213 hekim arkadaşlarını kaybettiler. Bütün bunların karşılığı nereye giderseniz gidin mi olmalıydı? Hekimlik son yirmi yılda olmadığı kadar değersizleştirilmiş ve artık bu durum katlanılamaz duruma gelmiştir. Bizler ülkenin yöneticilerinde çözüm bekler iken karşılaştığımız muamele bizleri utandırmış ve kırmıştır. Bizler “Karanlığa Karşı Önlüğümüzün Beyazına, Özlük Haklarımıza, Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz” diyerek başlattığımız mücadele programında yaşanan tüm sorunları, hak kayıplarını gösterdik. İktidar eliyle ticarileştirilen sağlık sistemini, sağlıksızlık üreten hastaneleri, başa çıkamadığı kışkırttıkları sağlık talebine, beş dakika muayene dayatmasını, sağlıkta artan şiddeti teşhir eden ve beyaz eylemler ile mücadeleyi büyüten hekimlere yönelik bu açıklama başarısızlığın itirafıdır. Sağlığa yönelik acil taleplerimizi görmezden gelen, insanca yaşanabilir ücret talebimizi hedefe koyan bu açıklama toplumu yanıltma, topluma hekimlerin tek istekleri paraymış gibi göstererek sağlıkta yaşanan krizin üstünü örtme çabasıdır” ifadelerini kullandı.

HEKİMLİK MESLEĞİ ONURLU BİR MESLEKTİR

Hekimlik mesleğinin onurlu bir meslek olduğunu aktaran Hatay Tabipler Odası 14-15 Mart tarihlerinde seslerini daha da yükseltmek amaçlı greve gideceklerini aktardı. Hatay Tabipler Odası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada: “ Biz hekimiz. Tıbbın tarihinden bu yana burada, bu topraklardaydık. Bugün de buradayız. Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle, uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalışıyoruz. Biz, yıllar içinde, “Doktorları ağaca bağlayın da kaçmasınlar” diyen devlet başkanlarını da, “Doktorların gözü doymaz” diyen kasaba siyasetçilerini de, “Paracı doktorlar gürültü yapıyor” diyen sağlık yöneticilerini de gördük/görüyoruz. Hepsi gitti, biz kaldık; mesleğimiz ve meslek onurumuz kaldı. Bugün de hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Güçsüzlerin gücü, çaresizlerin çaresi olmak, ölümle ve hastalıklarla mücadele etmek, sağlık ve şifa dağıtmak için, dün ve bugün olduğu gibi yarın da burada, bu topraklarda kalacağız. Ülkemizden, mesleğimizden ve hakkımız olanı istemekten vazgeçmeyeceğiz. Emeğimizi, mesleğimizi, geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı 14-15 Mart’ta bütün illerde, bütün sağlık kurumlarında G(Ö)REV’de olacağız. Bu sözlere gereken cevabı o gün bir kez daha hep birlikte vereceğiz. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.