DOLAR 32,5840 0.29%
EURO 34,9965 0.06%
ALTIN 2.456,880,86
BITCOIN %
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HMKÜ’den Görüntüleme ve Tedavi Kursu

HMKÜ’den Görüntüleme ve Tedavi Kursu

ABONE OL
19 Nisan 2022 15:48
HMKÜ’den Görüntüleme ve Tedavi Kursu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Oral Diagnoz ve Maksillofisiyal Radyoloji Derneği tarafından üniversite ev sahipliğinde Us Görüntüleme ve Temporomandibular Eklem Anatomisi, Patolojileri, Görüntüleme ve Tedavileri Kursu düzenlendi.

Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği (ODMFR) Başkanı Prof. Dr. Kaan Orhan ‘’Bu tip cihazların sık olarak kullanılmaya başlanması, bizim alanımız için görüntüleme tekniklerinin rutin hale gelmesinden dolayı bu kursu düzenlemeye karar verdik. Hem dernek olarak hem de alanımız için bu gelişmelere paralel olarak söz konusu cihazlara ihtiyacımız artmaktadır. Bu tür cihazlara ulaşımın yanında bu cihazları etkin bir şekilde kullanabilen uzman personel ihtiyacından dolayı daha önceki yaptığımız kurslara ek olarak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde bir yenisini daha başlatmış bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

DURAN: ÜNİVERSİTEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran ise konuşmasında ‘’Böylesine değerli bir organizasyonun hem katılımcılarımıza hem de üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Kursiyerlerimizin de verimli bir kurs geçirmelerini dilerim. Etkinlik sürecinde emeği geçen dernek üyelerine, üniversite yönetimimize teşekkür ediyor bu gibi organizasyonların sayısını artarak devam etmesini ve onlarda da bir arada olabilmeyi temenni ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

ÖNLEM: TEKNOLOJİDEN FAYDALANMAK HEPİMİZ İÇİN BİR GEREKLİLİK

MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, tıp alanındaki gelişmelerin seyri neticesinde görüntülemenin elzem bir noktaya geldiğini belirterek ‘’Hastalıkların çeşitlenmesi bu tür cihazların kullanımların yoğunlaşmasına neden oldu. Elbette ki bu kullanımların da kararında ve yerinde olması gerekiyor. Alınan tıbbi eğitime ek olarak bu gibi görüntüleme tekniklerinin bilgisini eklemek ve teknolojiden faydalanmak hepimiz için bir gereklilik arz ediyor. Bu bağlamda düzenlenen eğitimin tüm kursiyerlerimize katkı vermesini temenni ediyorum.’’ dedi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.