DOLAR 32,2479 -0.04%
EURO 34,7021 -0.09%
ALTIN 2.397,97-0,09
BITCOIN %
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlçe Eğitim Kurumları Müdürler Kurulu toplantısı yapıldı

İlçe Eğitim Kurumları Müdürler Kurulu toplantısı yapıldı

ABONE OL
25 Haziran 2021 10:05
İlçe Eğitim Kurumları Müdürler Kurulu toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı sene sonu İlçe Eğitim Kurumları Müdürler Kurulu toplantısı, Antakya’da Bahçeşehir Kolejinde gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşması yapan Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, “Atlatmak üzere olduğumuz pandemi süreci bizlere bir kez daha göstermiştir ki güçlü bir ekip ile başarılamayacak çok az sorun vardır. Sürecin getirmiş olduğu zorlukları öncelikle siz değerli okul müdürleri ve sizlerin ekipleri olan öğretmenlerimizle beraber yürütmeye azami gayret gösterdik. Bu süreç bir kez daha göstermiştir ki güçlü bir lider yani mesleğini seven, idealist ve özverili okul müdürleri daima yaşanan olası güçlüklerin aşılmasında en önemli kadroları teşkil etmektedirler.  Şu bir gerçektir ki güçlü kişilikler çevrelerinde farklı bir iradeyi, farklı bir haysiyeti gördüklerinde onlara temas etmeyi, onlarla işbirliği yapabilmeyi bilen kişilerdir. Ki bir okul müdürü bizim nazarımızda güçlü kişilikleri temsil etmektedir. Bu anlamda hem yerel hem de evrensel değerleri özümsemiş, hem yeniliğe hem de inovasyona açık olan okul müdürlerinin açabileceği ufuklara hiç şüphesiz ki adil bir yöneticinin ayak izlerini takip ederek ulaşabiliriz” dedi.

Medeniyetimizin kuruluş cevheri olan adalet; tutkuların, gücün ve aklın bir dengede tutulması demektir ki bu denge çocuklarımıza bırakacağımız hiç şüphesiz en değerli miras olduğunu dikkat çeken Çerko, “Yetkilerini mesleki nitelikleri arttırmak için kullanan, stratejik hedeflerini muhtemel olağan dışı gelişmeleri de değerlendirerek planlayan, liyakatı ve özgüveniyle sahip olduğu misyonuna fark yaratacak bir vizyon ekleyebilen okul müdürleri bizleri geçmişten geleceğe uzanan bir varoluşa taşıyacaklardır. İnsan ilişkilerinde ve oluşturacağı çalışma ekiplerinde hem nezaketi, hem zerafeti hem de idealist bir geleceği hedeflemek bu süreçte elbetteki en önemli dayanaklarımızdan olacaktır. Ekibini bilgi sahibi edebilen, istişare ve gerektiğinde ikna mekanizmasını verimli bir şekilde kullanabilen her bir eğitimci, her bir okul müdürü etrafında oluşturacağı güven duygusunu büyüterek büyük ilhamlar da vereceklerdir. Hızlı karar verme ve yüksek bir mesleki itibara sahip olan okul müdürleri bilgi ve tevazu ile sahip oldukları haysiyeti çok daha yukarılara çıkaracaktır. Çağdaş yaşam ve teknolojik gelişmeleri kavrama ve kavratma yeteneğine geleneğinin o güçlü sesini de ekleyebilen yöneticilerimizle geleceğe çok daha güvenle bakabileceğimiz unutulmamalıdır. Tüm bu imkan ve yetenekleri ile kendi okul ve eğitsel kültür ve iklimini oluşturmuş okul müdürlerimize teşekkür ediyor, başarı ve mutluluklarının daim olmasını diliyorum” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.