DOLAR 32,5927 0.32%
EURO 35,0419 0.19%
ALTIN 2.459,400,96
BITCOIN 20999060,86%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlk Defa Esnaflarımıza Doğrudan Destek Verildi

İlk Defa Esnaflarımıza Doğrudan Destek Verildi

ABONE OL
22 Mart 2022 10:41
İlk Defa Esnaflarımıza Doğrudan Destek Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz katıldığı programda gündeme dair konuları ve pandemi dönemi ile ilgili yapılan çalışmaları ele aldı.

Pandemi döneminde yapılan doğrudan destekleri hatırlatan Teksöz: “Büyük sıkıntıları hep beraber yaşadık. Bildiğiniz üzere bazı meslek gruplarımız tamamen kapandı. Bazı esnaflarımız kısıtlı saatlerde çalıştı, Lokantalarımız sadece paket servise döndü; bu iş paket servisle dönecek iş değil. Esnaf ve sanatkârlarımız gerek çalışanları ile gerekse ekonomik yönden çok büyük sıkıntılar çekti. Biz bu konuları, sayın valimize, hükümetimize taşıdık. Esnaflarımızın yarasını tam saramasa da ilk defa esnaflarımıza doğrudan destek verildi. Kredi faizleri ertelendi. Ülkece esnafımız ve vatandaşlarımız olarak zor bir süreç yaşadık inşallah bir daha yaşamayız” dedi.

NAKLİYE İLE İLGİLİ MALİYETLERİN ARTMASI HER ŞEYE YANSIYOR

Rusya ve Ukrayna krizinin petrol fiyatlarına büyük ölçüde etki ettiğini belirten HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, akaryakıt fiyatlarının artmasının her sektöre de her üründe fiyatların artmasına neden olduğunu söyledi. Teksöz konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Nakliye ile ilgili maliyetlerin artması her şeye yansıyor sadece şoför esnafını etkilemiyor bu durum.  Biz bu konuda TESK olarak hükümetimizden şunu talep ediyoruz. Şoför esnafımıza KDV ve ÖTV’siz akaryakıt desteği verilmesi, amacımız fiyatları nakliye maliyetlerine göre belirlenen ürünlerin fiyatlarının düşürülmesi, Halk otobüsü fiyatlarının düşürülmesi.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.