DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061,67%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnsanların Geleceğe Dair Umudu Kalmadı

İnsanların Geleceğe Dair Umudu Kalmadı

ABONE OL
8 Eylül 2022 13:02
İnsanların Geleceğe Dair Umudu Kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkede yaşanan ekonomik kriz ve huzursuzluk, vatandaşların psikolojik sağlığını etkileyerek cinnet geçirmesine ve intihar girişiminde bulunmasına neden oluyor.

Son günlerde ilimizde yaşanan 2 günde 5 intihar vakası, vatandaşların geleceğe dair umutlarının tükendiğinin göstergesi oldu.

TERAPİ GRUPLARI ŞART

Yaşanan son olayları ele alan psikologlar, Ülkede yaşayanların dörtte üçünün depresif bozukluk yaşadığını belirttiler. Sosyal Hizmet Uzmanları ise “Toplum yapısı değişti ve bozuldu. Bir bireyin hem kira verip hem çocuğu okutup, düzenli beslenmesi çok zor. Hastanelerde, kurumlarda ve belediyelerde terapi grupları oluşturulmalı.” Görüşündeler.

İNTİHARLARIN SEBEBİ EKONOMİK SORUNLAR

Türkiye’de artış gösteren intihar vakalarıyla ilgili olarak açıklama yapan muhalefet temsilcileri ise  İntiharların ekonomik nedenlere dayandığını belirtti. Muhalefet temsilcileri ayrıca hükümete ölümlerin önüne geçilmesi için adım atma çağrısı yaptı.

RUHSAL BOZUKLUK ARTIYOR

Daha önce verdiği demeçlerde toplumsal ve ekonomik koşullarla ruhsal bozukluklar arasında ilişki olduğuna yönelik çok sayıda çalışma olduğunu söyleyen Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Koray Başar’a göre “intihar ile ekonomik durum ilişkisizdir” demek mümkün değil. Hem salgının hem de ekonomik zorlukların getirdikleriyle ruhsal olarak zorlanmada bir artış olduğunu söylemenin mümkün olduğunu belirtti.

Erhan Unay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.