DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22330731,74%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jandarmadan Kaçak Alkol Baskınları

Jandarmadan Kaçak Alkol Baskınları

ABONE OL
12 Eylül 2022 15:03
Jandarmadan Kaçak Alkol Baskınları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlimiz İskenderun ilçesinde geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan, kaçak alkolden 3 kişinin ölümü, 9 kişinin komaya girmesi olayı sonrasında Jandarma’nın kaçak alkol baskınları arttı. Son 48 saatte, Antakya-Kuzeytepe’de 380 litre, Hassa-Akbez’de ise 4250 litre kaçak alkol ele geçirildi. Her iki olayla ilgili 3 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı, Antakya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, uygun olmayan koşullarda ve yasadışı olarak üretilen kaçak alkolle mücadele kapsamında 8 Eylül Perşembe günü icra edilen faaliyet esnasında, Kuzeytepe Mahallesi’nde bulunan H.Y. isimli şahsın evinde sahte içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alındı. Konuyla ilgili, şahsa ait ev ve eklentisinde yapılan aramada, jelikan bidonlar içerisinde 380 litre sahte rakı ele geçirildi ve şüpheli H.Y. gözaltına alınarak adli işlemlere başlandı.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, Jandarma Dedektifleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen kaçak alkolle mücadele kapsamında, 9 Eylül Cuma günü bu kez Hassa-Akbez’de operasyonlar gerçekleştirildi. Jandarma’nın icra edilen faaliyet esnasında, Akbez ve Girne Mahallelerinde bulunan C.K. ve B.Y. isimli şahısların, evlerinde sahte içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alındı. Konuyla ilgili olarak şahıslara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada, jelikan bidonlar içerisinde (3000), litre ve damacanalar içerisinde 1.250 litre sahte rakı olmak üzere, toplam 4.250 litre sahte rakı ele geçirildi. Ayrıca ev ve eklentilerinde de 1 adet ocak ve 1 adet kazan ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheliler gözaltına alınarak, adli işlemlere başlandı.

Kenan Cengiz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.