DOLAR 32,5502 0.13%
EURO 35,0095 -0.09%
ALTIN 2.437,850,08
BITCOIN 20977030,25%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Kentleşme İle Yeşil Alanlar Bir Bir Yok Ediliyor!

Kentleşme İle Yeşil Alanlar Bir Bir Yok Ediliyor!

ABONE OL
6 Haziran 2022 10:33
Kentleşme İle Yeşil Alanlar Bir Bir Yok Ediliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlimizde İnsan-doğa ilişkisi göz önüne alınmadan gerçekleştirilen kentleşme ile yeşil alanlar bir bir yok ediliyor. Küresel sorunlar ele alındığında özellikle Defne ve Antakya İlçelerinde ağaçlandırma çalışmalarının arttırılması beklenirken, günümüzde betonlaşma projeleri göz önüne çıkıyor.

KALDIRIMLARDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLMELİDİR

Yaşam olanakları için yeşil alanları arttırmak ve var olanları bakım ile iyileştirmek geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Kentlerde nüfus artışına paralel olarak çoğalan yapı alanları, ortam kirlenmesine kaynak olmaları yanında; kent ortamının sıcaklığını, toprak ve havasının nem ekonomisini ve hava hareketlerini, özetle iklim değişikliğine sebebiyet vermektedir.

AĞAÇLANDIRMA HİZMETİNİN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Belediyeler tarafından kentsel ve kırsal peyzajlarda kaldırım çalışmalarında kullanılan ağaçlandırma hizmetini yeni yapılan cadde ve sokaklarda görmediklerini belirten vatandaşlar; “Defne İlçesinde yeni yapılan park alanları ve kaldırım gibi hizmetlerde ağaçlandırma çalışmaları yapılmıyor. Antakya İlçesinin merkez caddelerinde gördüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını yeni yapılan caddelerde göremiyoruz. Var olan ağaçlar da kaldırılıyor. Betonlaşma her yerde olduğu gibi Antakya’nın da sorunu oldu. Belediyelerin hassasiyetle bunun üzerinde durmasını, Kentsel ve kırsal peyzaj planlama çalışmalarında ağaçlandırma hizmetinin verilmesini istiyoruz.” dediler. 

AĞAÇLAR SOKAKLARI VE CADDELERİ TAMAMLAYAN FAKTÖRLERDİR

“Ağaçlandırma çalışmaları yaygınlaştırılırsa hava kirliliğini önleme, gürültüyü maskeleme,

rüzgar, toz ve gaz etkilerini azaltma, kent formuna dinamik etki verme, ulaşım akslarını

belirleme, otomobil far ışıklarının olumsuz etkilerini, erozyonu önleme, iklim koşullarını

iyileştirme ve estetik etkileri gibi kent ve yakın çevresinde önemli katkıları vardır. Yaya yollarına belirli aralıklarla dikilen ağaçlar, dalları ile oluşturduğu form, yol ve binalar arasında yayalar için bir mekân oluşturur. Yapılara doğru uzanan açık hava koridoru görünümü kazandırır. Yol boyunca yatay bir görünüm sergileyen gövde, aynı zamanda yürüyüş alanlarında vurgulayıcı bir etki sergiler.” dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.