DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırıkhan Kent Ormanı’nda Ağaç Katliamı!

Kırıkhan Kent Ormanı’nda Ağaç Katliamı!

ABONE OL
13 Şubat 2024 12:41
Kırıkhan Kent Ormanı’nda Ağaç Katliamı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yer alan kent ormanındaki ağaçlar iş makinaları aracılığıyla kesiliyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bu katliamı sosyal medya hesabından duyurarak tepki gösterdi.

Savaş’ın paylaşımı şöyle; “1960’lı, 1970’li yıllarda binlerce öğrencinin can suyunu verdiği, şimdi on binlerce canlıya yaşam alanı olan mesire alanımız Kırıkhan Kent Ormanı’nda ağaçlar kesiliyor.

Yeni binalar yapmak için illa nefesimizi mi kesmek gerekiyor? Tasvip etmiyorum, bizzat takipçisi olacağım.”

KIRIKHAN’IN TEK ORMANLIK ALANI

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç ise ilk günden itibaren yaptığı paylaşımlarda, “Kırıkhan Mesire Alanı yaklaşık 1200/1500 dekarlık ‘Devlet Ormanı’ statüsünde bir alan. İlk ağaçlandırma çalışmaları 1960 lı yıllarda başlıyor. Kırıkhan’ın tek ormanlık alanı. Buranın ağaçlandırılması katkı koyan büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek yetersiz kalır. Doğal bir hastane burası. İnsana sağlık ve huzur veriyor. Bunun karşılığında vefasızlığa tam bir ihanete uğramaktadır.

Hastane dediler kestiler. Okul dediler kestiler. Diş hastanesi dediler yine kestiler. Kısa bir süre önce Milli Eğitime bağlı bazı yatırımlar için kesildi. Önümüzdeki günlerde Adliye Binası ve İlçe Jandarma Komutanlık Binası için yeni yer tahsislerinin yapılacağı halk arasında konuşulan diğer bir konu.

Peki Kırıkhan Mesire yeri nasıl kurtulur? Şu an halihazırda ‘Devlet Ormanı’ statüsünde bulunan bu alanı korumaya mevcut yasalar yetmemektedir. Bu yüzden statü değişikliğine gidilerek ‘Konaklama tipi Orman Parkı’ yada ‘Tabiat Parkı’ ilan edilmeli. Ancak o zaman bölgenin kasıtlı tahribatının önüne geçebiliriz.” Dedi.

“SİZLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

“Bu suç işlenirken bürokrasiden ses çıkmaması da anlaşılmaz bir aymazlıktır. Değerli Kırıkhan’lı hemşehrilerim;’Kırıkhan Mesire Alanı’nın korunması için inanın çok mücadele verdik, ancak görüldüğü üzere göze kulağa hoş gelen yatırım bahaneleri ile kesilmeye devam ediyor. Elinde balta ile her önüne gelen agacı suç işleyerek bir bahane ile kesen güruha karşı elimizde kalemimizle dilekçe yazarak yasal yollardan mücadele edemez hâle geldik. Yerel ve merkezi yönetim temsilcilerinin tahribata dur demesini bekliyor, sizleri de göreve davet ediyoruz.” Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.