DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kusur Varsa Yargılanalım

Kusur Varsa Yargılanalım

ABONE OL
25 Ocak 2024 15:16
Kusur Varsa Yargılanalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş Gazetecilerle İskenderun’da buluştu ve gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

Adaylığının açıklanmasından sonra özellikle sosyal medyada yapılan depremde oluşan yıkımın tek sorumlusunun kendisi olduğu yönündeki eleştirilerin sorulduğu soruya cevap veren Başkan Savaş: ““Hükümetin tespitine göre 16 ilde oldu bu deprem. Bu 16 ildeki depremi ben yapmadım. Bu bir coğrafi ve doğal bir olaydır. Ben sadece Antakya Belediye Başkanı iken ruhsat verdim ve 10 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanıyım. 10 yıldır ben ruhsat vermedim. Bu konutların ruhsatını ilçeler veriyor. İlçeler, Büyükşehir statüsüne girmeden önce de belde belediyeleri veriyordu. Burada hesap sorulacaksa bana da sorulsun ama depremin meydana geldiği 16 ilin de belediyelerine sorulsun! Sadece Hatay’da 205 bin bağımsız bölümü affettik diyenler ve seçimlerde miting esnasında anons edenler de bu konuda yargılansın. Hepimiz bir yargılanalım. Sadece CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanını yargılamakla bu işin üstesinden gelemeyiz.” dedi.

HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKEN YETKİ VE SORUMLULUK KONUSUNDA DAHA DOĞRU HAREKET ETMESİ

Deprem Yönetmeliğinin değişmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, “ Hükümet, ilgili bakanlık ve yapı denetim herkesin burada değerlendirilmesi lazım. Yeterli teknik personeli olana yetki verilmesi lazım. Denetim organizasyonunun iyi yapılması lazım. Yönetmelik daha sert olmalı. Bu yönetmeliklerle yapılan binalar yine risk altındadır. Denetimlerle birlikte sigorta şirketlerini de katarsanız daha düzgün ve güçlü yapılanma olur. Hükümetin yapması gereken yetki ve sorumluluk konusunda daha doğru hareket etmesi” vurgusunu yaptı.

HÜKÜMETİN HATAY’DA TOKİ’YE YAPTRDIĞI HASTANE DAHİL BİNALAR DA YIKILDI

İktidar tarafından TOKİ eliyle yapılan binaların da ağır hasar aldığını veya yıkıldığını söyleyen Başkan Savaş açıklamalarına şöyle devam etti:

“Emniyetin yeni binası yıkıldı. Ovada 2013 yılında yapmış oldukları devlet hastanesi ağır hasarlıydı ve insanlar orada hayatlarını kaybettiler. Jandarma ve Valilik binası da yıkıldı. Kusur bendeyse ben de dahil yargılanayım. Belediyeler denetim yapmaz. Proje uygunsa uygunluk verir. Yapı denetim firmaları kontrol eder. Hükümetin artık gerçekten de denetim elemanı olmayan kişilere yetki verilmesini ortadan kaldırması lazım.” Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.