DOLAR 32,1899 -0.05%
EURO 35,3916 0.32%
ALTIN 2.505,510,21
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milletvekili Yayman HBB Adayı mı?

Milletvekili Yayman HBB Adayı mı?

ABONE OL
26 Ekim 2023 12:14
Milletvekili Yayman HBB Adayı mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen genel seçimler ardından yerel seçim hazırlıkları hızla başladı. Siyasi partiler deprem felaketi ile birlikte özellikle deprem bölgelerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Deprem bölgesi içerisinde ağır yıkım alan Hatay için ise HBB Adayları henüz zikredilmedi.

BAŞKAN SAVAŞ’IN ADAYLIĞI KESİNLEŞMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Büyükşehir adaylarını bir bir açıklarken Hatay’ı henüz açıklamadı. Kulislerde mevcut Başkan Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceğine dair yapılan yorumlarda ise net ve kesin bilginin olmadığı öğrenildi.

YAYMAN ÖNE ÇIKAN İSİM OLDU

Öte yandan AK Partinin Hatay genelinde hassasiyetle çalıştığı ve Milletvekili Yayman’ın bu konudaki başarısı nedeniyle aday olabilecek isimler arasında öne çıktığı ifade ediliyor.

Özellikle Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde 2 dönemdir CHP’ye belediyeyi kaptıran AK Parti’nin bu sefer seçimleri kazanmak azminde olduğu gözleniyor.

DEPREM BAŞKAN SAVAŞ’IN SİYASETİNE ZARAR VERDİ Mİ?

Deprem ardından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutulan HBB Başkanı Lütfü Savaş, hem personelini hem de ekipmanını kaybettiğini ve kendilerinin de depremzede olduğunu ifade etmesine rağmen bazı kesimleri memnun etmedi. HBB Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için var gücüyle çalışsa da Hatay hala normalleşemedi. Uzun sürecek olan çalışmaların seçim dönemi içerisinde olması Başkan Savaş’ın siyasetini de etkileyeceği şeklinde yorumlanıyor.  Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP