DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Milletvekilleri Hükümete Seslendi

Milletvekilleri Hükümete Seslendi

ABONE OL
30 Temmuz 2022 12:13
Milletvekilleri Hükümete Seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği ve Muhtarlara bilgisayar dağıtımının yapıldığı törende konuşan CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir hükümete seslenerek önemli açıklamalarda bulundular.

HATAY’A YAPILAN YATIRIM ARTTIRILMALIDIR

Milletvekili Güzelmansur, “2021 yılında şehrimizden 12 buçuk milyar lira vergi toplandı ancak 549 milyon liralık yatırım yapıldı. Hatay’a haksızlık yapıldığını söyledik. Feryat etmemize rağmen bu haksızlığın dozunu artırdılar. 2022’de Hatay’da toplanan vergi 12 buçuk milyardan 25 milyara çıktı. Ama ne yazık ki iktidarın Hatay’a layık gördüğü yatırım 670 milyon lira oldu” diyerek Hatay’a yapılan yatırımın artırılması gerektiğini vurguladı.

HATAY HALKI BU HAKSIZLIĞI HAK ETMİYOR

Hatay’daki kişi başına düşen gelirdeki azalmadan da bahseden Güzelmansur, “Gayrisafi milli hâsıla Türkiye’de artmasına rağmen Hatay’da son on yılda yüzde 25 azaldı. Kayıtlı çiftçi sayımız 2010-2021 yılları arasında yüzde 74 azaldı. Çünkü çiftçilerimiz artık ekemiyor. Hatay halkı bu haksızlığı hak etmiyor” dedi.

Güzelmansur ayrıca EXPO 2021 Hatay için iktidarın hiçbir destek vermediğini belirterek Lütfü Savaş’ın tüm organizasyonu HBB kaynaklarıyla yaptığını sözlerine ekledi.

HATAY’A YATIRIM YAPILMIYOR

Güzelmansur’un ardından konuşan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de iktidara seslendi.

İktidarın Hatay’a yatırım yapmadığını söyleyen Tokdemir, “Yirmi yıllık iktidar, şehrimize Karaçay’ın dışında bir içme suyu barajı ve göleti yapmamıştır. İçme suyu fiyatları 2010 yılı tarifeleri ile devam etmemizi istiyorlar. Buradan iktidar milletvekillerine, parti yetkililerine ve HBB meclis üyelerine sesleniyorum. HATSU’yu ekonomik darboğaza sokarsanız elinize ne geçecek? HATSU zarar ederse mutlu mu olacaksınız? İktidar temsilcilerinin HATSU’ya zarar verme anlayışına 593 muhtarımız tepki vermeli” diye konuştu.

Tokdemir konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Hatay’a hizmet eden EXPO ve HADO’yu Hatay’a kazandıran, gastronomi şehri olmamızı sağlayan Lütfü Savaş’a teşekkür ederim. Elinizdeki gücün kıymetini bilin, layık olanın, doğru ve güzel hareketlerin arkasında durun. Yanlış yapana ve size hizmet getirmeyene kaşınızı çatın. Biz 593 muhtarımızı yürekten seviyoruz.”dedi.  Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.