DOLAR 32,2781 -0.2%
EURO 34,7895 -0.08%
ALTIN 2.407,570,61
BITCOIN %
Hatay
14°

PARÇALI BULUTLU

16:22

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ne Olacak Bu Kira Fiyatları?

Ne Olacak Bu Kira Fiyatları?

ABONE OL
26 Nisan 2024 11:55
Ne Olacak Bu Kira Fiyatları?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremin vurduğu Hatay’da konut piyasasındaki kira ve fiyat artışı engellenemiyor. Yaşanan yıkımların ardından gayrimenkul piyasasında çeşitli değişiklikler gözlemlendiği ifade edilirken, konut yetersizliğinin de bu artıştaki ana sebepler arasında olduğu düşünülüyor.

MÜSTAKİL KONUT VE ARSALARIN SATIŞ BEDELLERİ ARTTIKÇA ARTTI

Hatay genelinde tarla fiyatlarının deprem öncesine göre %300 ile %400 arasında artış gösterdiğini de sözlerine ekleyen gayrimenkul uzmanları, “Söz konusu yüksek artışa rağmen, tarla satışlarında alım/satımın gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Özellikle yerleşim yerlerine yakın arazilere yatırım amaçlı da rağbet var. Diğer yandan, yıkımın az olduğu bölgelerde ise müstakil tarzda konut yapıları ve arsaların satış bedellerinde %100 civarında bir artış yaşanmasına rağmen, satışların oldukça az gerçekleştiği

gözlemlenmektedir. Bölgedeki yıkımın az olduğu bölgelerdeki konutların talep görmesi etkili olmaktadır. Ancak, yine de satışların beklenenden daha düşük olması bölgedeki genel ekonomik belirsizlikler ve depremin yol açtığı kısmi tereddütlerle ilişkilendirilebilir.” Dediler.

KİRALAR İKİYE KATLANDI

Uzmanlar, “Özellikle de depremden dolayı kiralıklarla ilgili sıkıntımız büyük. Kiralık fiyatları çok arttı. Artmasının da sebebi; talep var ama daire yok. Daire de az olunca mal sahipleri de kendilerine göre fiyatları yükseltiyorlar.” dedi.

ACİLEN DENETİM BAŞLATILMALI!

Vatandaşlar ise bu durumdan oldukça şikâyetçi. Memleketlerine dönen ve ev bulamayan vatandaşlar kira yardımı aldıkları için konteyner talebinde bulunamıyor. Fahiş kira fiyatlarını görünce ise şok oluyor. Bu konuyla ilgili ciddi bir denetim yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin acilen çözüm üretmeleri gerektiğini belirttiler. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.