DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521,29%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Neyi Bekliyoruz! HATAY’IN TAMAMEN YOK OLMASINI MI?

Neyi Bekliyoruz! HATAY’IN TAMAMEN YOK OLMASINI MI?

ABONE OL
19 Ağustos 2023 12:52
Neyi Bekliyoruz! HATAY’IN TAMAMEN YOK OLMASINI MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremler ardından en çok etkilenen ve deyim yerindeyse yok olan Hatay’ın vatandaşları hükümete seslendi.

SABRIMIZ DA TAKATİMİZ DE KALMADI

“Sabrımız kalmadı, Hatay yıkıldı, yok oldu. Hatay özel afet bölgesi ilan edilmelidir. Hükümete sesleniyoruz. Hatay sizi bekliyor. Yaralarımızı saralım artık. Lütfen sesimizi duyun, bizi burada ölüme terk etmeyin.” Dediler.

SAVAŞTAN ÇIKMIŞ, UNUTULMUŞ YIKIK BİR ŞEHİR GİBİYİZ!

1 Kap Yemek İçin 1 Kilometrelik Kuyrukta Bekleyen vatandaşlar!

Deprem felaketinden etkilenen diğer illerin toparlanmaya ve normal hayatlarına döndüklerini ifade eden vatandaşlar, Hatay’ın görmezden gelindiğini belirterek, nedenini ise anlamadıklarını ifade ediyor.

Hatay için el ele verip ayağa kalkmaya çalışan vatandaşlar, STK Temsilcileri, Belediye Başkanları Ve Mülkü amirlerin ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, “Devletin desteği olmazsa biz ayağa kalkamayız. Bizim çabamız yetmiyor, desteksiz yapamıyoruz. Her yer harabe her yer yok olmuş durumda. Savaştan çıkmış bir memleket havasındayız. Yıkık ve yok olmuş bir il oldu Hatay” diye konuştular.

SESİMİZ OLUN!

Bir şişe su bulmak için adeta savaş veren vatandaşlar, günün yarısını su kuyruklarında geçiriyor.

Parti ayrımı yapmaksızın bütün milletvekillerini, bakanları tüm devlet erkânını Hatay’a davet ettiklerini belirten vatandaşlar, “Gelip Hatay’ı Görün” çağrılarını yineledi. “Yaşadıklarımızı kimsenin anlamaması bizleri derinden etkiliyor. Ailelerimizi sevdiklerimizi kaybettik. Evimiz, ekmek kapımız olan iş yerimiz yıkıldı. İkinci bir şansımız yok. Ayakta kalabileceğimiz bir yer yok. Çünkü yuvamız olan memleketimiz yok oldu. Nereye gidelim? Çocuklarımıza yaşlılarımıza nasıl bakalım? En önemlisi nasıl yaşayalım? Bizi anlayan yetkililere sesleniyoruz. Sesimiz olun!” ifadelerini kullandılar.

HATAY; KAYIP, SAHİPSİZ VE SESSİZ

6 Şubat depreminin ardından aylar geçmesine rağmen hala devletin kararını bekleyen Hatay’da Mahalleler caddeye, caddeler sokaklara, sokaklar yollara karışmış durumda. Her yerini karış karış bilen Hataylılar dahi yolları tanıyamaz kaybolur duruma geldi. Kayıp, sahipsiz ve sessiz bir şehir haline dönüşen Hatay, unutulmamalıdır ki “memleket meselesidir”

İÇİMİZ YANIYOR, ÇIĞLIK SESLERİMİZİ DUYAN YOK MU?

Herkesin gördüğü fakat birçok kesimin görmezden gelip arkasını döndüğü Hatay’ın yerle bir olmuş vatandaşlarının tek bir isteği var. “Hatay için, yaşama tutunabilmemiz için “HATAY ÖZEL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN” Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.