DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22349891,44%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullar ‘Yağmur’un Şarkısı’nı Söyleyecek

Okullar ‘Yağmur’un Şarkısı’nı Söyleyecek

ABONE OL
4 Şubat 2024 13:21
Okullar ‘Yağmur’un Şarkısı’nı Söyleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da, 7’nci sınıf öğrencisi Yağmur Rifaioğlu, yazdığı çocuk şarkısına öğretmeninden beste yapmasını istedi ancak 6 Şubat’taki depremde hayatını kaybetti. Öğretmenleri tarafından ‘Yağmur’un Şarkısı’ adıyla bestelenen şarkı, depremin yıldönümünde birçok okulda aynı anda söylenecek.

Hatay Defne’de, Sümerler Ortaokulu’nda 7’nci sınıf öğrencisi olan Yağmur Rifaioğlu, müzik, şiir, tiyatro gibi faaliyetleri çok seven bir çocuktu. Ailesi de onu destekliyor, ilgi duyduğu alanlarda ilerlemesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyordu. Daha 11 yaşında olmasına rağmen ailesinin desteği sayesinde ileri düzeyde piyano çalıyordu. Yağmur ayrıca çocuk şarkıları da yazıyordu. Bu konuda da en büyük destekçisi müzik öğretmenleriydi. Yağmur, geçen yıl şubat ayının başında müzik öğretmenlerine yazdığı şarkının sözlerini göstermiş ve bu sözlere bir beste yapılmasını istemişti. Ancak 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybetti.

Yağmur Rifaioğlu’nun bu isteği hem müzik öğretmeni Nezahat Göztepe hem de diğer öğretmenleri tarafından bir vasiyet olarak kabul edildi. ‘Yağmur’un Şarkısı’ adıyla bestelenen ve çok sesli çocuk korolarında seslendirilen şarkı, depremin yıldönümünde birçok okulda aynı anda söylenecek.

Yağmur Rifaioğlu’nun yazdığı şarkı, asrın felaketinde hayatını kaybeden tüm çocukların anısına Sümerler Ortaokulu’nda 6 Şubat günü saat 10.00’da seslendirilecek. Etkinliğin “Yağmur için söyle” başlığıyla duyurulmasının ardından birçok okuldan, “Depremde hayatını kaybeden bütün çocuklar için ‘Yağmur’un Şarkısı’nı söylüyoruz” açıklamaları geldi. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.