DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521,29%
Hatay
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rezerv Alan İçin 100 Milyar Dolar Harcanacak

Rezerv Alan İçin 100 Milyar Dolar Harcanacak

ABONE OL
17 Aralık 2023 10:14
Rezerv Alan İçin 100 Milyar Dolar Harcanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen Hatay’da basın toplantısı gerçekleştirildi. Basınla bir araya gelen Vali Mustafa Masatlı ve Çevre Şehircilik Bakanı Vedat Gürgen yerinde dönüşüm ve rezerv alan hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Gürgen yaptığı açıklamada devletin kimsenin yerini alıp sahiplenmesinin söz konusu olmadığını yapılacak yerinde dönüşüm projelerinde hak sahipliği kiminse o vatandaşlara verileceğini belirtti.

 Dışarıdan insanlar getirilip burudaki insanların başka yerlere taşınacağı konusuna da değinen Bakan yardımcısı öyle bir şeyin olmadığını yayılan iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen; “Rezerv alan ile ilgili yapılan yorumlar asılsız her şeyini kaybetmiş insanlara arsalarınızı devlet alacak kaygısı yaratmak bir anlam ifade etmiyor. Bu doğru değil. Ne Suriye’den ne gazzeden buraya insan getirmemiz mümkün değil. Daha önce buralarda kim yasiyorsa tekrar onlar yasiyacak. Hak nerde hukuk nerde denilir,bu yapılır mı ? 100 milyar dolar harcıyoruz devletin 100 milyar dolarını bu projeler için harcayacağız. Armutlu elektrik çekmece de çalışmalara başladık. 4bin 4500 konut yapacağız Armutlu da hafriyat çalışmaları başladı yakında konutlar yükselecek. Vatandaşın yerinde dönüşüm için ne kadar talebi olursa o kadar konut yapacağız limit koymadık 4500 fazlası da olur.”

Zeminleri gûclendirerek güvenle yaşam alanı oluşturduklarını belirten Bakan Yardımcısı Üregen; “Depremler yine olacak o yüzden binaları sağlam inşaa ediyoruz .Tüm çabamız afet yaşandığında vatandaşlar evlerinin içinde güvenli yaşasın diye”

Samandağ da yaklaşık olarak 4bin 500 konuta ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen belirlenen rezerv alanına konutların yapılarak sahiplerine verileceğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen; ” Samandağ merkezde de 4bin 4500 konut yapılacak. Belirlenen rezerv alanı var. itirazlarda var değerlendireceğiz. Ama Samandağlı vatandaşların kendi yerinde yaşaması için 4bin 4500 konuta ihtiyaç var. Samandağ merkezde önceden oturan kimse bu belirlenen rezerv alanında yapılan daireler, dükkanlar onlara verilecek.” Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.