DOLAR 32,2208 0.04%
EURO 35,2451 0.29%
ALTIN 2.524,230,96
BITCOIN %
Hatay
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rezerv Alanda İnşaatlar Hızlıca Başlatıldı

Rezerv Alanda İnşaatlar Hızlıca Başlatıldı

ABONE OL
24 Aralık 2023 12:18
Rezerv Alanda İnşaatlar Hızlıca Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlan edildiği günden bu yana tartışma konusu olan Rezerv yapı alanlarında inşaatların başlandığı gözleniyor. Kimi vatandaşlar rezerv yapı ilanını desteklerken kimi vatandaşlar ise söz konusu çalışmanın mülksüzleştirme projesi olduğunu düşünüyor.

Her iki kesim arasında tartışılan durumla ilgili bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen basın toplantısı yapmış ve o toplantıda projeyi anlatarak vatandaşların endişe etmesini gerektirecek bir durum olmadığını açıklamıştı.

“BIRAKIN PROJEMİZİ YAŞAMA GEÇİRELİM”

Rezerv ilanından sadece birkaç gün sonra inşaatlara başlanması ise yeni tedirginliklere neden oldu. Yetkili birimlerin hiçbir işte bu denli çabuk davranmadığını hatırlatan vatandaşlar, “Türkiye’de hangi proje olursa olsun yıllar içinde başlar ve yine uzun yıllar içinde biter. Rezerv alan ilan edilen yerlerde ise ilgili birimlerin çok çabuk inşaatlara başlaması kafamızda soru işaretlerine neden oluyor. Ancak bu kez yangından mal kaçırır gibi çalışmalar hızlıca başlatıldı” dediler.

Bilindiği üzere konu ile ilgili Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, “Rezerv alan ilan ettiğimiz yerlerde ki amacımız kent merkezlerini bir an önce eski haline getirmektir. İnşaatlar bittiğinde ve anahtarları sahiplerine teslim ettiğimizde herkes memnun kalacak. Kimse bu işin altında bir şey aramasın. Bırakın projemizi yaşama geçirelim ve yurttaşlarımızı sevindirelim” demişti.

Fotoğraflarda rezerv alan ilan edilen mahalleler arasında yer alan Armutlu Mahallesi Gündüz caddesi ve inşaat temeli için alan açmaya çalışan hafriyat araçları görülüyor. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP