DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
Hatay
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rezerv Alanındaki Az Hasarlı Evler Yıkılacak

Rezerv Alanındaki Az Hasarlı Evler Yıkılacak

ABONE OL
6 Mayıs 2024 10:20
Rezerv Alanındaki Az Hasarlı Evler Yıkılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Antakya, Defne bölgesindeki rezerv alan ilan edilen bölgelerde bulunan az hasarlı evlerin yıkılacağı duyuruldu. Vali Mustafa Masatlı tarafından yapılan açıklamada, bu binaların az hasarlı olsa bile yıkılacağını belirtildi.

“BÜTÜNLÜĞÜ KORUMAK İÇİN YIKILACAKLAR”

Vali Masatlı, rezerv alan ilan edilen bölgelerdeki az hasarlı binalardan alınacak karot örneği ile sonuç ne olursa olsun bu binaların yıkılacağını ifade etti. “Bütünlüğü korumak için yıkılacaklar” diyen Vali Masatlı, az hasarlı bina sahiplerinin devlete borçlanırken daha az para ödeyeceklerini açıkladı.

Az hasarlı ev sahipleri, yıkılacak olan binalarını devlete borçlanarak daha az maliyetle yeniden inşa edebilecekler. Ancak bütünlüğü korumak adına, rezerv alanlarında az hasarlı binaların yıkılması kararı alınmış durumda.

Bu adımın amacı, gelecekte olası afetlerde daha güvenli yapılar inşa etmek ve bölgenin bütünlüğünü sağlamak olarak belirtiliyor. Vali Masatlı, vatandaşların bu süreçte devletin sağlayacağı desteklerden faydalanabileceklerini vurguladı. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP