DOLAR 32,5141 -0.1%
EURO 34,8101 -0.17%
ALTIN 2.428,31-0,06
BITCOIN 2153840-0,54%
Hatay
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Sağlıkçılar “Artık Yeter” Dedi

Sağlıkçılar “Artık Yeter” Dedi

ABONE OL
16 Eylül 2022 13:32
Sağlıkçılar “Artık Yeter” Dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, Doktorundan hemşiresine, teknisyeninden kayıt memuruna, güvenlik görevlisinden temizlik personeline hepimiz güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmak istediklerini söyledi.

Dün Hatay Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık İş İl Temsilciliği, Optisyenler Odası, SES Hatay Şubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği adına basın açıklaması yapan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, ‘Bildiğiniz üzere yıllardan beri Türk Tabipleri Birliği, Hatay Tabip Odası ve ortak sağlık meslek kuruluşlarıyla beraber yoğun bir mücadele yürüttük, yürütüyoruz. Emek Bizim Söz Bizim diyerek sürdürdüğümüz mücadelemizde hekimler ve sağlık çalışanları olarak insani koşullarda çalışmayı, özlük haklarımızı, emeklerimizin karşılığını almayı istiyoruz. Hastalarımıza nitelikli sağlık hizmeti vermeyi, yaşamayı ve yaşatmayı istiyoruz. Bunun için güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamına ihtiyacımız var’ dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Başkan Yılmaz açıklamasında, “Sayın Fahrettin Koca; Sağlıkta dönüşümün başladığı 2003 yılından bu yana, bu dönüşümün sağlıkta ölüm olduğunu onlarca defa söyledik, haykırdık. Sağlıkta şiddete engel olun dedik, sesimizi duymak istemediniz, duymadınız da. Ölümler başlayınca sizden etkili bir sağlıkta şiddet yasası istedik hala çıkarmadınız. Önce Dr. Göksel Kalaycı öldürüldü, sesiniz çıkmadı,  Dr. Ali Menekşe öldürüldü, münferit olaydır dediniz, önlem almadınız, Dr. Ersin Arslan öldürüldü, görmezden geldiniz, Dr. Melike Erdem öldürüldü, dikkate almadınız, Dr. Kamil Furtun, Dr. Abdullah Biroğlu, Dr. Aynur Dağdemir,  Dr. Hüseyin Ağır, Dr. Said Berilgen, Dr. fikret Hacıosman, Dr. kaan Erol, Dr. Ekrem Karakaya öldürüldü, hala olayın ciddiyetini anlamadınız, ya da anlamak istemediniz.  Dün de bakanlığınıza bağlı Esenyurt Devlet Hastanesinde çalışan güvenlik görevlisi çalışma arkadaşımız Tuğrul Okudan, görevi başında öldürüldü. Akabinde ‘’Sağlıkta iyi haberlerin birbirini izlediği günlerde’’ diye başlayan mesajınızı ‘’baş sağlığı’’ ile bitirdiniz.  Sağlık ortamında değişen bir şey yok sayın bakan.  Bugün üniversite hastanelerinde çalışan hekimler grevdeler, Şiddet ve ölüm devam ediyor. Artık yeter! Sayın bakan sağlıkta şiddeti durdurmak sizin elinizde. Doktorundan hemşiresine, teknisyeninden kayıt memuruna, güvenlik görevlisinden temizlik personeline hepimiz güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmak istiyoruz. Bu sağlanıncaya kadar da mücadelemiz devam edecek” açıklamasında bulundu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.