DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0756 -0.15%
ALTIN 2.296,790,86
BITCOIN 22832300,63%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SEUP Projesi Tanıtıldı

SEUP Projesi Tanıtıldı

ABONE OL
13 Kasım 2021 11:45
SEUP Projesi Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) tanıtımı yapıldı.

Antakya Savon Otel’de gerçekleşen tanıtım programına Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencileri katıldı. Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Safiye Köseoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Hatay Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko konuşma yaparak duygularını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığımsın son yıllarda mesleki ve teknik Anadolu Liselerine, mesleki eğitime verdiği önemler geçen gün artmakta olduğunu ifade eden Çerko, “Son dönemde yapıdan değişiklikler yeni düzenlemeler, mesleki liselerinin ön9eminin artmasına, meslek liselerine dönük olumsuz algının izole edilerek olumlu yönde değişmesine, büyük etkisi olmuştur. Sanayileşme yolunda ilerleyen ülkemizin kalkınmasında ve üretimimizin, ihracatımızın artmasında, uygulamayı bilen, alanındaki gelişmelere hakim yetişmiş insan gücüne ihtiyaç vardır.

Sektörün ve  iş insanlarımızın ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyulan noktaya işin ehlinin yetiştirilmesi için sürekli olarak iletişim halinde olacağız. Yetişmiş insan için ise uygun ortamların hazırlanması elzemdir. Bilgi ve becerinin kazandırılması için uygulamalı eğitimin önemi aşikârdır. Öğrencilerimizin yenilenmiş teknolojik ekipmanlarla donatılan atölyelerinde eğitim görmesini de destekleyen Mesleki ve Teknik Eğitim yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) bir yandan atölyeler ve ekipmanlar yenilenirken diğer yandan da geçici koruna altındaki Suriyeli ve ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerin servis, öğlen yemeği, kıyafet, çanta ve kırtasiye gibi ihtiyaçları karşılanmaktadır.Bu projede emeği geçen katkı sunan Genel Müdürümüze bakanlık temsilcilerimize okul müdürlerimize öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Proje kapsamında yapılan sektörel buluşmaların, alan atölye açılış etkinliklerinin meslek liselerimize yönelik algının pozitif yönde değişmesine ve mesleki eğitimin kalitesinin artmasına katkı sunacağını umuyorum” dedi. Açılış programında ayrıca Proje tanıtım filmi gösterimi ve Proje Tanıtım sunumu yapıldı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.