DOLAR 32,5874 0.3%
EURO 35,0502 0.2%
ALTIN 2.459,590,97
BITCOIN %
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seyyar Satıcı ve Hal Esnafı Çözüm Arıyor

Seyyar Satıcı ve Hal Esnafı Çözüm Arıyor

ABONE OL
26 Nisan 2022 12:06
Seyyar Satıcı ve Hal Esnafı Çözüm Arıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya sebze meyve hali ve çevre esnafı ile beraber seyyar satıcılar son günlerde sıkça rastlanan hal dışı satışlardan şikâyetçi.

Sebze, Meyve Hali etrafında geceleri ortaya çıkan kamyonetli satıcılar hal esnafı, seyyar satıcılar ve çevre esnafını çileden çıkarttı. Haksız şekilde çıkan kazançtan ötürü oldukça mağdur olduklarını söyleyen Hatay Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Mehmet Cuma Şahin: “ Gece 23.30’dan sonra kamyonetlerle hal etrafında vergisiz, ruhsatsız, kayıtsız satış yapanlar var, esnaf ve bizler bezmiş durumdayız, normalde Hal’in içine geçirilip kayıtları yapılması gereken ürünlerin kayıt dışı olarak keyfi şekilde satışına yetkililerin müdahale etmesini bekliyoruz. Vergi veriyoruz, su, elektrik, kira veriyoruz bizler resmi şekilde çalışırken kendilerinin burada denetimsiz sorgusuz sualsiz satış yapması ne kadar doğru? Haksız ve yasal olmayan bu rekabetten muzdaripiz, bu duruma yetkililerin, zabıtaların müdahale etmesi gerekmektedir, her gün satış sonrası çevre kirliliği de cabası. Sağlık açısından da tehlike arz eden bu satış yöntemi bir an önce son bulması gerekiyor. Birçok kez şikâyetlerimizi dile getirmemize rağmen hala bir çözüm bulunmadı artık yetkililerden acil çözüm bekliyoruz” dedi.  Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.