DOLAR 32,5673 0.13%
EURO 34,9680 -0.18%
ALTIN 2.438,130,09
BITCOIN 20992550,31%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Sorularımız Cevap Bulmadı!

Sorularımız Cevap Bulmadı!

ABONE OL
1 Haziran 2022 16:37
Sorularımız Cevap Bulmadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde ele aldığımız Millet Bahçesi projesinde yükselen duvar ve korkuluklar haberimiz yankı uyandırmıştı.

Konuyla ilgili olarak Ak Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik’in “Korkuluklar insanımızın Millet Bahçesine girmesini engellemek amacıyla değil, kot farkından oluşan yüksekliğin herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi adına yapılmıştır.” açıklaması sorularımızı aydınlatmadı.

VATANDAŞLAR YÜKSELEN DUVARLARI VE BETON YAPILARI İSTEMEDİ

Haberimizde vatandaşların duvarların yükselmesini istemediklerini ifade etmiş, tam tersine yıkılan ve yeşil alan haline dönüştürülen Parklardan örnekler sunulmuştu. Vatandaşlar, yıllar önce duvarları kaldırılan Maksim parkının ve Belen İlçesinde yapılan yeşil park alanı örnek göstererek yetkililerin müdahale etmesini istemişti.

GÖRÜNTÜ ANTAKYA’YA YAKIŞMIYOR

Vatandaşlar, sorularına cevap verilmediğini ifade ederek Millet Bahçesi Projesinin Ayşe Fitnat Hanım Caddesi güzergâhında olan kısmında yükselen duvar ve korkuluklara anlam veremediklerini söylediler. Milletvekili Özgürsoy Çelik’e açıklaması nedeniyle teşekkürlerini ileten vatandaşlar sorularına tam olarak cevap alamadıklarını da belirterek, Proje’nin yüksek duvar ve korkuluklarla çevrilmesine vatandaşlar olarak karşı geliyoruz. Adeta Açık Hava Cezaevi’ni andıran ve iç kısımda yapılan beton yapılar bizleri tedirgin etmeye başladı.” Dediler.

Milletvekili Özgürsoy Çelik’in Açıklaması Şu Şekilde Oldu; “Antakya millet bahçemiz içerisinde ayrı ayrı olmak üzere Defne, Zeytin, Lalezar, Gülizar, Çoklu Oyun Bahçeleri, Çoklu Spor Bahçesi, Egzersiz Alanları, Bisiklet ve Yürüme Yolları, Otuma Alanları yanında Otopark, Millet Kıraathanesi, Kütüphane, Mescit, Festival ve Kermes alanı birçok alanda siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Millet bahçesi şehrimize sosyal kültürel ekonomik değer katarken, aynı zamanda bir cazibe merkezi haline gelecektir. Sıcak yaz günlerinde bir nebze serinleyeceğimiz, çocuklarımızla birlikte eğlenceli vakit geçirebileceğimiz bir alan olacaktır.

Proje tamamlandığında şehrimize yakışır estetik bir görünüm alacaktır. Yani özetle yapılan korkuluklar insanımızın millet bahçesine girmesini engellemek amacıyla değil, kot farkından oluşan yüksekliğin herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi adına yapılmıştır.” dedi. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.